Otroka kosila travo

FOTO: V tragediji pri Lenartu šestletnik s traktorsko kosilnico čez bratca

S.R.
11. 6. 2018, 10.24
Posodobljeno: 11. 6. 2018, 11.32
Deli članek:

V Slovenskih goricah se je včeraj med košnjo trave hudo poškodoval osemletni otrok.

PGD Sveta Ana
Po malčka je moral helikopter.

Včeraj ob približno 13.30 uri je v Rožengruntu v okolici Lenarta osemletni otrok s traktorsko kosilnico doma kosil travo, sporočajo iz PU Maribor. Otrok je na zadnjem delu traktorja vozil še mlajšega šestletnega bratca. Ko sta med košnjo slišala pok izpod kosilnice, je starejši traktor ustavil in sestopil na travo. V tem trenutku je mlajši bratec traktor prestavil v vzvratno prestavo in osemletniku zapeljal čez nogo. Otroka, ki je v nesreči utrpel hude telesne poškodbe, so s helikopterjem prepeljali v UKC Maribor.

Policisti zaradi suma storitve kaznivega dejanja zanemarjanja mladoletne osebe sicer nadaljujejo z zbiranjem informacij.

Nesreča pri podiranju dreves

Nesreča pri delu se je včeraj pripetila tudi na Slivniškem Pohorju. Zgoraj dopoldan je 60-letni moški v družbi še dveh moških podiral drevesa v gozdu. Po navedbah mariborske policije se je med vzvratno hojo spotaknil in z glavo udaril ob podrti hlod. Kljub uporabi vseh zaščitnih sredstev se je posebno hudo telesno poškodoval, zaradi česar so ga s helikopterjem prepeljali v UKC Maribor. Ponesrečeni 60-letnih je v življenjski nevarnosti.