Zadeva Beltinci

Nekdanji prvi mož Luke Koper spoznan za krivega, obsojena tudi preostala četverica

S.R./STA
8. 6. 2018, 14.45
Posodobljeno: 8. 6. 2018, 15.33
Deli članek:

Nekdanjegi predsednik uprave Luke Koper Robert Časar in soobtoženci so danes dočakali razsodbo v zadevi Beltinci. Krivi so, je odločilo okrožno sodišče v Kopru.

Vestnik.si
Robert Časar je bil v zadevi Beltinci spoznan za krivega.

Vseh pet obtoženih v zadevi Beltinci, med njimi nekdanji prvi mož Luke Koper Robert Časar, je bilo danes spoznanih za krive. Časar je bil zaradi zlorabe položaja obsojen na dve leti in tri mesece zapora. Sodba še ni pravnomočna. Časar sicer že prestaja zaporno kazen zaradi zlorabe položaja v zvezi z nepremičninskimi posli Luke Koper na območju Orleške gmajne pri Sežani. 

Tožilstvo je Časarju pri projektu logističnega centra Luke Koper v Beltincih očitalo zlorabo položaja, nekdanjemu izvršnemu direktorju v Luki Koper Milanu Pučku in podjetniku Robertu Graju pa pomoč pri tem dejanju, s čimer naj bi oškodovali Luko in pridobili protipravno premoženjsko korist družbi Graj Inženiring v višini 666.000 evrov. Za Časarja je sicer predlagalo tri leta in šest mesecev zapora.

Tožilstvo je poleg tega zatrjevalo, da si je Graj Inženiring na podlagi izstavljenih računov plačeval tudi storitve, ki so bile dejansko opravljene na zasebni lastnini Časarja in Pučka, konkretno za ograjo in nadstrešek Časarjeve nepremičnine v Portorožu. Poleg omenjene trojice, zoper katero je Luka Koper vložila tudi premoženjsko-pravni zahtevek, sta bila danes obsojena še Jožef Pavlinjek in Mevmed Šerifovski.