Priznal v Ljubljani

V Švici našli truplo ženske: Moril 38-letni Slovenec

S.R./STA
27. 5. 2018, 19.33
Posodobljeno: 27. 5. 2018, 20.00
Deli članek:

V bližini švicarske prestolnice so našli truplo ženske, ki naj bi jo umoril slovenski državljan.

Reuters
Fotografija je simbolična.

Švicarska policija je na podlagi opozorila iz tujine v petek zvečer v stanovanju v švicarskem mestu Ostermundigen v bližini Berna našla truplo ženske. Njena smrt naj bi bila posledica nasilnega dejanja. Domnevni storilec naj bi bil 38-letni slovenski državljan, je zapisano v sporočilu švicarske policije. Po poročanju lokalnih medijev naj bi osumljenec žensko umoril s topim predmetom.

Švicarska policija je še sporočila, da so truplo odkrili po opozorilu iz tujine, ki so ga prejeli, ko se je 38-letni Slovenec javil na policiji v Ljubljani in priznal dejanje. Tamkajšnja policija ga je tudi pridržala. Domnevni storilec naj bi bil z žrtvijo v razmerju. 

Švicarska policija je zaradi dogodka v stiku s slovenskimi organi in v Bernu nadaljuje s preiskavo dogodka. Prav tako poteka preiskava, s katero naj bi ugotovili natančen vzrok smrti umrle ženske. Identiteta žrtve še ni znana, saj formalne identifikacije še niso opravili.

Na slovenskem veleposlaništvu v Bernu so danes povedali, da jih v zvezi z omenjenim dogodkov doslej še ni kontaktiral nihče s švicarske strani.