Blodnje morilke

Varuška umrla v peklenskih mukah; mučitelja zdaj obsojena

G.G.
24. 5. 2018, 13.07
Posodobljeno: 24. 5. 2018, 13.07
Deli članek:

Francoski par je bil spoznan za krivega umora 21-letne varuške Sophie Lionnet.

Profimedia
Umorjena Sophie Lionnet se je veselila dela pri zakoncema v Londonu.

Profimedia
Sabrine Kouder ni priznala zločina.

Zooglenelo truplo 21-letnice so našli 20. septembra lani v hiši na jugozahodu Londona. Preiskava je pokazala, da sta jo mučila in umorila njena delodajalca, francoska zakonca Sabrina Kouider in Ouissem Medouni, pri katerih je mladenka delala kot varuška.

Njun motiv je bil bizaren. Sabrina Kouider je bila iz dneva v dan bolj prepričana, da je Sophie nekakšna vohunka, ki jo je najel njen bivši partner Mark Walton, v javnosti znan kot bivši član fantovske skupine Boyzone. Sophie je Sabrini večkrat zagotovila, da nikoli v življenju ni srečala Waltona, a obsesija bivše je bila premočna. Pripeljala pa je tudi do strašnega rezultata. V resničnost svoje blodnje je prepričala svojega partnerja.

Plaho varuško, ki sta ji plačevala le 70 evrov na teden, sta začela žaliti, lani poleti pa tudi pretepati. Sophie je nevzdržen položaj po telefonu opisala materi, ki je živela v Franciji. Mati je poklicala Sabrine Kouider in jo prosila, naj njeni hčeri posodi denar za letalsko karto. Njena prošnja ni bila uslišana, saj je Sabrine zahtevala, da Sophie prizna, da je vpletena v moževo zaroto.

18. septembra lani sta jo pretepla do smrti. Ker nista vedela, kaj naj naredita s truplom, sta ga strpala v velik kovček in ga skrila v lopo na dvorišču. Čez dva dneva sta truplo na dvorišču zažgala, ko pa sta nameravala zažgati še njeno lastnino, so do hiše prispeli gasilci in njuno zverinsko početje je bilo odkrito.

Profimedia
Oče umorjene, Patrick Lionnet, pravi, da nikoli ne bo prebolel hčerine smrti.

Ne zaslužita si, da bi prišla iz zapora

Sodišče bo višini zaporne kazni za obsojen zakonski par izreklo v prihodnjih dneh. 

Oče umorjene, Patrick Lionnet, pravi, da se želi hčere spominjati po lepih trenutkih, vendar ne more odmisliti fotografije njenega zooglenelega trupla. »Kot iz Auschwitza, to ne more biti moja hči,« je v solzah za Daily Mail povedal Patrick. »Nista človeški bitji, ne zaslužita si, da bi prišla iz zapora. Zaslužita pa si najvišjo možno kazen,« je dejal o obsojenima.