Črna kronika

Zaradi pedofilije duhovnik v rokah policije

T.L./STA
23. 5. 2018, 21.51
Posodobljeno: 23. 5. 2018, 21.53
Deli članek:

Deloval je na hrvaškem otoku Hvar.

Reuters
Fotografija je simbolična.

Škofija na hrvaškem otoku Hvar je danes sporočila, da so policisti prijeli duhovnika iz njihove škofije, ki je osumljen pedofilije. Hvarski škof Petar Palić je izrazil obžalovanje in sočutje z osebo, ki je bila spolno zlorabljena, kot tudi z njeno družino, so zapisali v današnjem sporočilu za javnost hvarske škofije.

Hvarska škofija je sporočila, da so prejeli obvestilo o prijetju in kriminalistični preiskavi proti enemu od hvarskih duhovnikov zaradi utemeljenega suma, da je storil kaznivo dejanje proti otrokom in mladoletnikom.

Kot so dodali, je škof Perić v skladu s kanonskim pravom sprožil vse ukrepe proti duhovniku, kot jih določa zakonodaja katoliške cerkve.

Perić je poudaril svoje brezkompromisno stališče pri soočanju s tovrstnimi spolnimi zlorabami, ki močno kalijo zaupanje in odnose znotraj cerkvene skupnosti, je še poročala hrvaška katoliška agencija Ika.

Tudi splitsko-makarska škofija je pred nekaj tedni objavila, da so suspendirali enega svojih duhovnikov zaradi pedofilije, potem ko so o zlorabi javno spregovorile njegove žrtve.