Silovito trčenje

FOTO: Huda prometna nesreča na gorenjski avtocesti: življenje ji je rešil …

J.P.
23. 5. 2018, 10.10
Posodobljeno: 23. 5. 2018, 10.25
Deli članek:

Lahko bi bilo veliko huje, opozarjajo policisti.

PU Kranj
Vozilo je bilo praktično uničeno.

Gorenjski policisti so lansko leto ugotovili 3.113 kršitev povezanih z neuporabo ali nepravilno uporabo varnostnega pasu. Največ neuporabe varnostnega pasu je na cestah v naseljih, pri nepravilni uporabi pa gre zlasti za pripenjanje pod pazduho, v posameznih primerih pa je pas samo zapet v zaklep, vendar oprijema sedež, ne človeka. To vozniki počnejo zato, da izključijo piskanje za nepripet varnostni pas.

Zgodilo se je včeraj popoldne na gorenjski avtocesti. Voznica osebnega avtomobila je "zaradi neupoštevanja prometnih pravil", kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, zapeljala v naletno varnostno ograjo in se prevrnila na streho.

K sreči je bila pravilno pripeta.

Le lažje poškodovana

"Silovitost trčenja je močno ublažila že naletna varnostna ograja, k blažjim posledicam za voznico pa je bistveno prispevala tudi pravilna uporaba varnostnega pasu v kombinaciji z ostalimi elementi varnosti v vozilu," so še sporočili.

Voznica je utrpela lahke telesne poškodbe, vozilo pa je bilo praktično uničeno. Zaradi nepravilne vožnje bo obravnavana v prekrškovnem postopku.