Mobilna verzija
08:22 23. maj 2018

Ljubljanski cvetličar Matej imel spolnega sužnja

Novice Svet24
S.S. / Novice Svet24
0

Na ljubljanskem okrožnem sodišču se nadaljuje sojenje Mateju Grozniku, ki se brani pred očitki šestih kaznivih dejanj, med njimi tudi trgovine z ljudmi in spolne zlorabe slabotne osebe.

lisice, spolni suženj, suženj

Tožilstvo je ob začetku sojenja za obtoženca predlagalo enotno kazen 10 let zapora, vendar krivde ni bil pripravljen priznati (fotografija je simbolična). Foto: Profimedia

Tožilstvo 38-letnemu cvetličarju očita trgovino z ljudmi, preprodajo mamil, omogočanje uživanja mamil, spolno zlorabo slabotne osebe, poskus povzročitve hude telesne poškodbe in neupravičeno snemanje oziroma fotografiranje.

Groznik, sicer transvestit, naj bi odraslega zaostalega fanta, po naših informacijah je ta danes star okrog 35 let,v samskem domu na Kotnikovi v Ljubljani sedem let imel za spolnega sužnja, z njim organiziral orgije, dogajanje snemal, preprodajal pa naj bi tudi mamila in v stanovanju omogočal njihovo uživanje. In ker naj bi vedel, da je okužen z virusom HIV, pa je kljub temu občeval s slabotno osebo, ga je doletela tudi obtožba zaradi poskusa povzročitve hude telesne poškodbe. A je ostalo »le« pri poskusu, saj se je izkazalo, da oškodovanec ni okužen, ni pa znano, ali je Groznik okužil koga drugega.

Policiji ga je prijavila mama oškodovanca

Policisti so na Groznikova vrata potrkali 8. junija lani, ga pridržali, preiskovalni sodnik pa ga je pozneje vtaknil v pripor. Sojenje je sicer v veliki večini zaprto za javnost, z izjemo dela, ki se nanaša na drogo. Kot je bilo slišati včeraj iz branja nekatere listinske dokumentacije, je Groznik preprodajal predvsem »sladoled«, ekstazije in občasno travo. Med hišno preiskavo pa so mu poleg mamil, nekaj denarja in elektronskih naprav s posnetki orgij zasegli tudi umetne štiri penise in anus.

Groznika naj bi policiji nekdo najprej prijavil zaradi drog, kmalu zatem pa tudi mama oškodovanca, ko ji je ta končno povedal, da ga tam, kjer živi, silijo v spolne odnose. Tožilstvo je februarja ob začetku sojenja za Groznika, ki v preteklosti še ni bil kaznovan, predlagala izrek enotne kazni deset let in tri mesece zapora, vendar očitkov po obtožbi ni bil pripravljen priznati.

Vaš prispevek