Ognjeni zublji

Bivšima partnerjema ogenj uničil dom

Gabrijel Toplak / Novice Svet24
16. 5. 2018, 20.30
Deli članek:

Med Marijo Pulko in Francem Filtrinom, ki imata hčerko, naj bi zaradi precejšnje razlike v letih pogosto prihajalo do nesoglasij. V lanskem letu sta odšla vsak po svoje.

Gabriel Toplak
Hiša je zazidana na hribovitem območju, med sadovnjaki in drevesi.

V naselju Gabernik v občini Slovenska Bistrica je v ponedeljek ob 15. uri zagorel stanovanjski objekt. Kot je poročala Uprava RS za zaščito in reševanje, so posredovali gasilci PGD Zgornja Polskava, Spodnja Polskava, Slovenska Bistrica, Pragersko in Videž, ki so požar pogasili. Objekt je v celoti uničen, vzrok požara pa še ni znan.

NESOGLASJA MED ZUNAJZAKONSKIMA PARTNERJEMA

S Policijske uprave Maribor so sporočili, da je na stanovanjskem objektu, velikosti okoli 10 krat 20 metrov, po prvih ocenah nastalo za okoli 100.000 evrov materialne škode. V njem ni bil nihče poškodovan, ogled pogorišča pa še opravljajo kriminalisti. Kot smo neuradno izvedeli, naj bi v hiši še lani živela zunajzakonska partnerja Marija Pulko in Franc Filtrin, ki imata hčerko, v hišo pa naj bi v zadnjem času občasno prihajala samo Pulkova. Med partnerjema naj bi bila tudi velika razlika v letih, okoli 30 let, zato naj bi med njima prihajalo do nesoglasij in je bila hiša zadnjih nekaj mesecev večinoma prazna.

Gabriel Toplak
V pritličju skorajda ni sledov požara.

PRED HIŠO AVTO LASTNICE

O njunem odnosu soseda Frančiška Mueller ni vedela povedati veliko, saj je dejala, da se z nobenim ni veliko videvala. »Tega dne pa sem gledala televizijo, ko je pozvonila 80-letnica z bližnjega vikenda in nama z možem naročila, naj pokličeva gasilce. Kolikor vem, v hiši tačas ni stanoval nihče, a sem tega dne videla avtomobil lastnice, ki je bil okoli 12. ure parkiran pred garažo. Kdo se je pripeljal z avtom, ne vem,« je pojasnila Muellerjeva.

Gabriel Toplak
Ogenj je najbolj poškodoval zgornjo etažo.

Pozornost sosedov so pritegnila številna gasilska vozila, gasilci pa so naleteli na težave z dostopnostjo in tudi z oskrbo vode, saj v bližini ni hidranta, zato so morali vodo za gašenje sproti dovažati iz vasi. Po besedah sosedov so imeli v hiši urejene vse komunalne priključke, nenavadno pa se jim zdi, da je hiša gorela predvsem v zgornjem nadstropju, in ne v pritličju.