Brez kesanja

Morilec deklice Robert K. je grozil že z umorom svojega brata

G.G.
16. 5. 2018, 08.13
Posodobljeno: 16. 5. 2018, 08.23
Deli članek:

Po prijetju morilca 7-letne deklice na Dunaju je spregovorila mati umorjene.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

35-letna Zarema, mati umorjene deklice Hadishat, se sprašuje, kako naprej v življenju. Po odkritju morilca ji je malenkost odleglo, toda žalost in strah sta in bosta še dolgo prisotna, je povedala za Heute.at.

Spomnimo. V petek je na v dunajskem okrožju Döbling iz otroškega igrišča izginila 7-letna deklica. Našli so jo v soboto v zabojniku za smeti. Policija je ugotovila, da jo je 16-letni Robert K. iz čečenske družine zvabil v stanovanje, jo potisnil v kabino za tuš in jo po besedah policije z nožem zabadal v vrat s takšno silo, da se je dekličina glava skoraj ločila od trupa. Fanta so prijeli, ker je pes zavohal kri v stanovanju. Kasneje je umor prostodušno priznal. Zakaj je moril? Kar tako, ker je čutil »vsesplošen močan bes«. Dejanja ne obžaluje.

Nazaj k materi. Čečenka Zarema, ki skrbi za šest otrok, ne verjame, da starši zločinca niso vsaj slutili, da bi lahko njihov sin bil morilec. Družini sta bili sicer v dobrih sosedskih odnosih, mati morilca je bila še v nedeljo na čaju pri Zaremi.

Medtem je oče osumljenega nekaj besed namenil čečenskim medijem. Povedal je, da je imel pokojno Hadishat rad, »kot bi bila njegova hči«. »Pravijo mi, da je imel fant hudo osebnostno motnjo. Kako tega nisem opazil, me sprašujejo,« je pripovedoval povsem pretresen oče morilca in dodal, da je opazil manjše težave pri sinu. Ni pa temu posvečal pretirano pozornosti, saj je sin povsem normalno obiskoval srednjo šolo in se živel povprečno življenje sodobnega najstnika. Ko pogleda nazaj, pa se spomni Robertove nenadne jeze, ko je pred časom govoril, da bo ubil lastnega brata.