Konec vožnje

FOTO: Romun in Albanec po avtocesti z ukradenim audijem

S.R.
8. 5. 2018, 13.32
Posodobljeno: 8. 5. 2018, 13.37
Deli članek:

Audi se bo vrnil v Italijo, kjer je bil pred tremi leti ukraden.

PP Koper
Audi je bil ukraden v Italiji.

Koprski policisti so v soboto zvečer na avtocesti na relaciji Fernetiči – Gabrk ustavili osebni avtomobil znake Audi A4 avant. Srebrn audi je imel nameščene italijanske registrske tablice, vozil pa ga je 44-letni državljan Romunije, pri čemer mu je na sovoznikovem sedežu družbo delal 36-letni državljan Albanije, sporočajo iz PU Koper. 36-letni sovoznik je imel pri sebi tudi pooblastilo lastnice, gre za državljanko Albanije s prebivališčem v Italiji, ki mu je omogočalo uporabo tega vozila, a kaj, ko je bila vse laž.

Policista sta med pregledom identifikacijskih označb na vozilu namreč ugotovila, da je tipska nalepka ponarejena, saj ni ustrezala predpisani tipografiji proizvajalec. Ugotovila sta še, da je bilo vozilo glede na prometno dovoljenje proizvedeno leta 2012, a so bili vsi deli na vozilu dejansko izdelani leta 2010. Odgovor na zagonetko so ponudile računalniške evidence, iz katerih je bilo razvidno, da je Italija že 14. junija "davnega" leta 2015 za vozilom razpisala iskanje.

Vozilo je že v rokah policistov, ki bodo zaradi kaznivega dejanja ponarejanja listin in prikrivanja oba udeležena tudi kazensko ovadili.  zasegli.

PP Koper
Policisti so vozilo zasegli.