Leta nasilja in zlorab

Nova grozljivka za štirimi stenami: nad ženo z električnim paralizatorjem

T.L.
26. 4. 2018, 15.31
Posodobljeno: 26. 4. 2018, 15.35
Deli članek:

Moški (55) je več let izvajal psihično in fizično nasilje nad ženo. Ženo je pretepal, ustrahoval, z njo grdo ravnal, ji omejeval svobodo in ji grozil z ubojem.

Arhiv Svet24
Ženo je pretepal, ustrahoval, z njo grdo ravnal, ji omejeval svobodo in ji grozil z ubojem.

V dopoldanskih urah smo bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in preverjanjem okoliščin je bilo ugotovljeno, da je 55-letni moški več let izvajal psihično in fizično nasilje nad ženo. Ženo je pretepal, ustrahoval, z njo grdo ravnal, ji omejeval svobodo in ji grozil z ubojem. Žrtev si iz strahu, da bo grožnje tudi izvršil ni upala nasilja prijaviti. Nasilje je stopnjeval do te mere, da je v noči na torek za izvajanje fizičnega nasilja uporabil električni paralizator in žrtev poškodoval, tako, da je potrebovala zdravniško pomoč. Policisti so 55-letnemu nasilnežu odvzeli prostost in ga pridržali.

Zaradi nasilja bodo zoper osumljenca podali kazensko ovadbo. Nasilje v družini (nasilje nad žensko) praviloma ne preneha samo od sebe, temveč se stopnjuje, ob tem novem primeru družinskega nasilja opozarjajo na policiji. Pomembno je, da žrtve ali kdo drug, nasilje v družini prijavi takoj (na policijo, tožilstvo, center za socialno delo, nevladnim organizacijam).