Pred policistom

"Žena, prinesi vozniško dovoljenje tistega prijatelja, ki mi je podoben"

R.T.
26. 4. 2018, 10.05
Posodobljeno: 26. 4. 2018, 11.01
Deli članek:

Nameraval je prevarati policijo in ostal z dolgim nosom.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Vse več ljudi govori in razume tuje jezike, zato tudi "skrivanje za materinščino" na tujem ne prinese vedno želenih rezultatov. Lekcijo iz tega je dobil moški, ki ga je v torek zaustavila nemška policija v Münchnu zaradi prehitre vožnje v naselju. Policisti so ga zaustavili v črnem vozilu znamke BMW, voznik pa pri sebi ni imel niti veljavnega osebnega dokumenta niti vozniškega dovoljenja. 

Kot poročajo nemški mediji, je 31-letni voznik po poreklu iz Bosne in Hercegovine, vozil pa je ženin avto. Žena bi mu morala nato prinesti dokumente, kar ji je naročil v telefonskem klicu. Ko je začel z njo govoriti po hrvaško, je eden od prisotnih policistov, ki razume hrvaščino, imel kaj slišati: domišljav voznik je namreč ženi naročal, naj mu prinese osebne dokumente enega od prijateljev, s katerim sta si navidez podobna.

No, s tem je bil voznikov poskus prevare razkrinkan. Kasneje je priznal, da sploh ne poseduje v Nemčiji veljavnega vozniškega dovoljenja. 

Voznika zdaj čaka postopek zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja, zaradi podajanja lažnih osebnih podatkov, preiskava zaradi preteklega prometnega dovoljenja in kazen za prehitro vožnjo. Postopek pa čaka tudi njegovo ženo, ker je dala v uporabo vozilo možu, čeprav je vedela, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja.