Morija v Torontu

VIDEO: Oče voznika, ki je s kombijem zapeljal v množico, kratek in jedrnat

J.P.
25. 4. 2018, 10.03
Posodobljeno: 25. 4. 2018, 10.08
Deli članek:

Predvčerajšnjim je njegov sin v Torontu z najetim kombijem zapeljal v množico ljudi. Ubil jih je deset, ranil petnajst.

Profimedia
Vahe Minassian se je opravičil prebivalcem mesta Toronto.

25-letni Alek Minassian se je včeraj prvič pojavil na sodišču. V beli opravi in z na hrbtu vklenjenimi rokami je bil obtožen desetih umorov in trinajstih poskusov umora. Med branjem obtožnice je v prvi vrsti sedel obdolženčev oče, Vahe Minassian.

Profimedia
Bil je edini član družine, ki je prišel na sodišče.

Oče ni mogel zadrževati solz. Poslušati je moral, da je njegov sin osumljen množičnega umora. Poslušati je moral sam, drugih članov družine na sodišču ni bilo. Manjkala je tudi Alekova mama, Sona Minassian.

Ko so sina odvedli v pripor z navodili, da se pred sodnikom spet zglasi 10. maja, se je njegov oče znašel pred stavbo, kjer so ga obdali novinarji. Dejal jim je, da s sinom od aretacije ni spregovoril. Ko so ga vprašali, če ima kakšno sporočilo za Toronto, pa je izustil le: "Oprostite."

LinkedIn
Alek Minassian

Aspergerjev sindrom

Minassianova mama je leta 2009 za lokalni časopis dejala, da ima njen sin Aspergerjev sindrom. Iz sporočil na družabnih omrežjih pa je razvidno, da je šlo za jeznega mladeniča, čigar jezo so podpihovali neuspehi pri ženskah.

Kaj je še znanega o Minassianu? Vojaško usposabljanje je zapustil po 16 dneh in v zvezde koval strelca iz Santa Barbare in ženskam prav tako nenaklonjenega Elliota Rodgerja.