Obračun

Žrtev streljanja v Portorožu zunaj smrtne nevarnosti, strelec še na prostosti

J.P./STA
23. 4. 2018, 13.54
Posodobljeno: 23. 4. 2018, 15.54
Deli članek:

Žrtev sobotnega streljanja na portoroški plaži, 38-letni slovenski državljan z območja Ljubljane, je izven smrtne nevarnosti.

Bralka Katjuša
Do streljanja je prišlo na javnem kraju, kjer se je v tistem času nahajalo večje število naključnih sprehajalcev in drugih obiskovalcev

Njegovo stanje je stabilno in se še zdravi, je pojasnil predstavnik policije Dejan Grandič. V preiskavi, ki še poteka, je policija sicer pridržala in medtem že izpustila tri osebe. Strelca še ni prijela.

Preiskava še v teku

Policija v zvezi s sobotnimi dogodki na portoroški plaži obravnava kaznivi dejanji poskusa umora in povzročitve splošne nevarnosti. Do streljanja je namreč prišlo na javnem kraju, kjer se je v tistem času nahajalo večje število naključnih sprehajalcev in drugih obiskovalcev, je v današnji izjavi za javnost navedel pomočnik vodje sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Koper Dejan Grandič.

Arhiv Novice Svet24
Kriminalist je potrdil le to, da so do zdaj identificirali štiri udeležence streljanja. Vsi so državljani Slovenije.

Ker je intenzivna preiskava še v teku, je policija zaenkrat skopa z informacijami. Je pa Grandič pojasnil, da so v tej fazi postopka prijeli tri moške, državljane Slovenije, jih pridržali in njimi opravili določena preiskovalna dejanja. Vse tri so nato v nedeljo tudi izpustili na prostost.

Plačanec?

O motivu streljanja, morebitnih sumih glede identitete strelca in drugih podrobnostih je po Grandičevih besedah prezgodaj govoriti. Na vprašanje, če naj bi pri strelcu šlo za plačanca in naj bi se že nahajal v Srbiji, je Grandič odgovoril, da tega ne more ne potrditi ne zanikati.

Kriminalist je sicer potrdil le to, da so do zdaj identificirali štiri udeležence streljanja. Vsi so državljani Slovenije, gre pa za osebe, ki so jih večkrat obravnavali za različna kazniva dejanja, tudi takšna z elementi nasilja ter s področja prepovedanih drog.

Ob tem je Grandič pozval vse, ki bi imeli kakršne koli koristne informacije v zvezi s streljanjem in policija z njimi še ni opravila razgovora, da se javijo policiji, lahko tudi anonimno. Prav tako policija prosi za posredovanje morebitnih amaterskih posnetkov, ki bi pomagali pri razjasnitvi dogajanja.