Strelca še iščejo

Streljanje na portoroški plaži: le meter do tragedije

R.T.
23. 4. 2018, 06.55
Deli članek:

Policja še išče moškega, ki je streljal na portoroški centrali plaži in povzročil preplah med ljudmi.

Arhiv Novice Svet24
Kriminalist je potrdil le to, da so do zdaj identificirali štiri udeležence streljanja. Vsi so državljani Slovenije.

Po neuradnih informacijah so na portoroški plaži krepki fantje, ki naj bi se ukvarjali z nečednimi posli, poskušali doseči dogovor glede neporavnavnih računov. Ker ga niso dosegli z besedami, je zapelo orožje, morebiti pa je bilo to v načrtu že pred snidenjem. Nezadovoljni moški je večkrat ustrelil 38-letnika iz Ljubljane, po poročanju Televizije Slovenija starega znanca policije.

Po streljanju je nastala panika, strelec je zbežal, ustreljeni pa je še nekako vstal, a se čez nekaj metrov zgrudil. Reševalci so ga odpeljali v izolsko bolnišnico, od tam pa v ljubljanski klinični center.

Če bi šlo za obračun med dvema tolpama na samotnem kraju, zadeva ne bi bila (tako) problematična. V soboto zvečer pa je bilo na portoroški plaži in okoliških lokalih precej obiskovalcev. In ko so se slišali streli, so se ljudje poskrili pod mize ali se razbežali. Eden od strelov pa je zgrešil cilj, krogla je poletela čez polno teraso in, kot poroča Delov dopisnik, švignila le meter od matere z otrokom v naročju.