Tragična smrt

FOTO: Andraža pokopal močan udarec lesenega hloda

Gabrijel Toplak / Novice Svet24
18. 4. 2018, 19.20
Posodobljeno: 19. 4. 2018, 08.25
Deli članek:

31-letnik je bil sam pri natovarjanju hlodov z avtodvigalom na tovorno vozilo, ko naj bi pri nakladanju popustil primež, s katerim je dvigoval težak tovor.

Osebni arhiv
Pokojni 31-letnik, ki so ga poznali vsi prav sosedje in je imel tudi s starejšo sestro, je živel pri starših v stanovanjski hiši.

V majhnem naselju Gmajna v občini Slovenj Gradec je v ponedeljek nekaj po poldnevu odjeknila tragična vest, da je v industrijski coni Pameče pri natovarjanju hlodov z avtodvigalom na delavca padel hlod in ga hudo poškodoval, in čeprav so ga reševalci oživljali več kot pol ure, je umrl na kraju nesreče.

Gabrijel Toplak
Pred skladiščem so včeraj gorele sveče.

Od pretresenih domačinov smo izvedeli, da je tragično umrli 31-letni Andraž S., domačin, ki je imel starejšo sestro in je živel pri starših. »Bil je priljubljen fant. Vselej dobre volje. Po izobrazbi je bil lesar, a raje kot to je kuhal. Njegova specialiteta so bile pice iz krušne peči, ki si jo je uredil doma, in pečen odojek,« so ga opisali prijatelji. Bil je zaposlen v velenjski enoti Elektra Celje in tega dne se je s tovornim vozilom sam odpravil v industrijsko cono po lesene drogove, ki jih uporabljajo za prenos električne energije. »Vzrok nesreče še ugotavljajo, govori pa se, da naj bi pri nakladanju popustil primež, s katerim je dvigoval hlodovino. Hlod naj bi se izmuznil iz primeža in ga v trenutku, ko je bil še na tovornjaku, močno udaril v prsni koš. Od tam naj bi ga odbilo v kabino, da je utrpel še poškodbo glave,« je povedal eden od domačinov, ki želi ostati anonimen. Sicer pravijo, da je imel precej izkušenj z delovnimi stroji, saj je imel tudi svojega »kopača«.

Gabrijel Toplak
Vzroke nesreče še vedno preiskujejo policisti.

Nadvse rad je pomagal

Kogarkoli smo ogovorili, se Andraža spominja kot človeka, ki je rad pomagal. »Njegovi prijatelji so se poročili, on je bil še vedno samski. Mogoče je tudi zato rad pomagal in se družil,« se je spraševala njegova prijateljica in dodala, da ga ne bo nikoli pozabila.

Gabrijel Toplak
Tovornjak, s katerim se je odpravil po hlode, je parkiran v skladišču …

Gabrijel Toplak
… leseni hlodi pa še vedno naloženi na njem.

Gabrijel Toplak
Hiša, v kateri je s starši živel nesrečni Andraž.