Včeraj smo poročali o uslužbenki, ki je v letih 2012-2017 pridobila za okoli 80.000 evrov protipravne premoženjske koristi, zdaj pa je že znano, da ji je že prenehalo delovno razmerje. Kot so za Delo pojasnili na kranjskem okrožnem sodišču, gre za uslužbenko okrajnega sodišča v Škofji Loki, ki je oškodovala sodišče z neupravičenimi stornacijami za plačilo sodne takse.

Škofjeloški kriminalisti so uslužbenko okrajnega sodišča obravnavali na podlagi kazenske ovadbe sodišča. Nezakonito ravnanje uslužbenke so ugotovili s posebej odrejenim usmerjenim nadzorom predsednice okrožnega sodišča, saj se z običajnim nadzorom blagajniškega poslovanja in plačila sodnih taks takšnega ravnanja ne da odkriti, so na sodišču pojasnili za Delo.

"Na podlagi ugotovitev nadzora smo vložili kazensko ovadbo na državno tožilstvo. To vodi in usmerja predkazenski postopek, ki ga v tej fazi izvajajo škofjeloški kriminalisti," je pojasnila predsednica kranjskega okrožnega sodišča Janja Roblek in dodala, da je uslužbenki delovno razmerje že prenehalo.

Kot so v ponedeljek sporočili s Policijske uprave Kranj, sumijo, da je uslužbenka v letih 2012-2017 položila na račun državnega organa manj gotovine, kot so je prejeli za plačila takse. Prav tako naj bi neupravičeno stornirala račune za plačila takse.