Tragedija, ki ji je botrovala hitrost, se je včeraj popoldne zgodila v Fornachu v Zgornji Avstriji, avtomobil, Ferrari F355 Berlinetta, pa je ob trčenju z drevesom dobesedno razpolovilo.

Malo po 16. uri popoldne je po lokalni cesti proti gozdnem območju okrožja Vöcklabruck z veliko hitrostjo pridrvel ferrari, v katerem sta sedela 59-letni moški in njegova 57-letna partnerka. Čeprav je šlo za razmeroma ravno cesto, je 59-letni voznik zaradi prevelike hitrosti izgubil oblast nad svojim športnim vozilom in bočno silovito treščil v drevo, je poročal avstrijski Kronenzeitung. Na kraju nesreče je kmalu mrgolelo gasilcev in reševalcev, ki so zaman oživljali ponesrečena partnerja. Oba sta bila na mestu mrtva.

Avstrijski mediji danes poročajo, da je v nesreči umrl avstrijski rejec bizonov Helmut S., ki si je ferrarija omislil pred petimi leti, včeraj pa sta s partnerko, skupaj sta bila komaj eno leto, sončno vreme izkoristila za kratek izlet po podeželju. Nesreča naj bi se zgodila nedaleč od njegovega doma, ko sta se že vračala in ko je še zadnjič stopil na plin. Po navedbah policije je bilo trčenje tako silovito, da potnika nista imela nobene možnosti za preživetje. Najhuje je to, da naj bi Helmut le redko sedel za volan tega superavtomobila, ki naj bi ga po navedbah njegovega brata »kupil kot investicijo.«