Top Flop tedna

S harpuno v roki marširal po Piranu

S.S./Novice Svet24
16. 4. 2018, 21.30
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

STA
Piran

10. Gorenjski policisti so oglobili pešca, ki je na Polici pri Naklem pri rdeči luči na semaforju nenadoma stekel pred gasilsko vozilo na interventni vožnji in čez cesto.

9. V Podnartu je neznani voznik »sesul« zapornice na zavarovanem prehodu ceste čez železniško progo.

8. Na eni od mariborskih kavarn so vandali z granitnimi kockami razbili štiri dvojna stekla v oknih, z divjanjem pa povzročili za približno 5000 evrov škode.

7. V okolici Novega mesta so neznanci s parkirišča gostilne ukradli šest reflektorjev in električne vodnike. Škode je za približno tisočaka.

6. V Kamniku je nekdo vlomil v mlekomat in ukradel kaseto z denarjem.

5. Na Novem trgu v Celju je občan opazil sumljivega moškega, ki je pregledoval osebno vozilo, ki ni njegova last, in ga zadržal do prihoda policistov. Šlo je za starega znanca policije, ki je iz avta ukradel dvojna očala.

4. Tržičan je v lastnem stanovanju zasačil neznano žensko, ki se mu je izgovorila, da išče stranišče. Ko je neznanka odšla, pa je možakar ugotovil, da mu je stikala po predalih ...

3. Koprski policisti so imeli opravka z 42-letnim Ljubljančanom, ki je v eni od trgovin ukradel steklenico žganice, v drugi trgovini pa je zmerjal in žalil stranke ter zaposlene. Ob prihodu patrulje je skakal in besnel po parkirišču, ukaze policistov, naj preneha, pa je ignoriral. Manijaka so pomirili šele nekoliko trši policijski prijemi. Zoper njega sledijo plačilni nalogi in ovadba.

2. Na Ljubljanski ulici v Mariboru sta se zaradi parkirnega prostora sprla 75- in 35-letni moški. Med prepirom je mlajši moški starejšega vrgel po tleh, zato je starejši odšel domov po sekiro, mlajši pa je v roke vzel nož, nakar sta si medsebojno grozila. Zoper oba sledi kazenska ovadba.

1. Piranski policisti so oglobili 42-letnega domačina, ki je brez majice in s harpuno v roki sejal strah in trepet po Tomšičevi ulici.