"Psi te bodo napadli"

FOTO: Ignaca je v istem tednu dvakrat poškodovala z nožem

Gabrijel Toplak / Novice Svet24
14. 4. 2018, 20.20
Deli članek:

48-letna osumljenka je v času veljavnega ukrepa prepovedi približevanja prišla na dom oškodovanca in med prepirom ponovno segla po nožu ter moškega v istem tednu drugič poškodovala.

Gabrijel Toplak
Naselje Brenkova z nekaj več kot 200 stanovalci

V stanovanjski hiši v občini Cerkvenjak, ki je od regionalne ceste oddaljena slab kilometer, se je v tem mesecu odvijala prava drama.

Po zaslišanju pripor

Miran Šadl, predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Maribor, je sporočil, da je 48-letna ženska iz okolice Lenarta v četrtek, 5. aprila, v zgodnjih jutranjih urah med prepirom s kuhinjskim nožem zabodla 67-letnega moškega v ramo in mu povzročila manjšo ureznino. »Policisti so ugotovili, da omenjena nista v zunajzakonski oziroma intimni zvezi, je pa oškodovanec osumljeni ženski, sicer znanki, nudil bivališče na svojem domu. Po vseh zbranih obvestilih in dokazih so policisti osumljenki še isti dan izrekli ukrep prepovedi približevanja tako oškodovancu kot njegovemu bivališču,« je pojasnil Šadl. Minuli ponedeljek je, kljub veljavnemu ukrepu prepovedi približevanja, spet prišla na njegov dom in med prepirom ponovno segla po nožu ter moškega porezala po roki. »Ženski so lenarški policisti odvzeli prostost, preiskovalni sodnik pa je po zaslišanju zoper njo odredil pripor. Osumljena je dveh kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe,« je dodal Šadl.

Gabrijel Toplak
Hiša je od glavne ceste oddaljena slab kilometer.

»Psi te bodo napadli«

Domačini, ki se pretežno ukvarjajo s kmetijstvom in govedorejo, so bili včeraj na poljih. Na naše poizvedovanje so zgolj s prstom pokazali proti oddaljeni hiši, do katere vodi skoraj neprevozna in luknjasta cesta. »Nič ne vemo,« so nas odpravili. Vseeno smo izvedeli, da naj bi ta ženska stanovala v bližnjem Lenartu, z Ignacem pa naj bi si želela partnersko zvezo, a on tega ni želel. Na poti do hiše, v kateri živi napadeni Ignac N., so pritekli štirje večji psi in takoj obkrožili avtomobil. Med odganjanjem štirinožcev pa smo zaslišali moški glas: »Kaj iščeš tu? Odpelji se! Psi te bodo napadli.«

Gabrijel Toplak
Do Niderlove hiše je speljana precej poškodovana cesta.