Kar mu je prišlo pod roke

FOTO: Na Obali prijeli serijskega vlomilca

S.R.
6. 4. 2018, 12.20
Posodobljeno: 6. 4. 2018, 14.19
Deli članek:

Piranski policisti so na varno spravili 41-letnika z območja Lucije, ki je osumljen vsaj štirih ropov.

PP Piran
Toliko jih je ukradel.

Na območju Pirana, Portoroža in Lucije so marca in aprila obravnavali povečano število velikih tatvin, vlomov v trgovine, gostinske obrate in stanovanjske hiše. Policisti sumijo, da je vsaj štiri izvršil 41-letnik z območja Lucije.

4. aprila se je na bencinski črpalki v Luciji sprožil alarm, zato so se tja nemudoma podali policisti v spremstvu službenega psa. Občutljiv smrček je hitro zaznal, da jo je vlomilec, ki je ukradel 450 zavojčkov cigaret v vrednosti 1781 evrov, popihal proti strnjenem naselju v Luciji. Malo po 4. uri zjutraj so izsledili 41-letnega domačina, ki je bil ravno sredi brisanja sledi in skrivanja dokazov. Lopova so pridržali in na njegovem domu opravili hišno preiskavo. Odtujen tobak so našli in ga vrnili zakonitemu lastniku. A s tem se preiskava ni končala, 41-letnik pa je kot kaže njihov star znanec.

Ugotovili so, da je svedrovec ropal že 16. marca. Takrat je udaril na območju Kampolina. Iz stanovanjske hiše je sunil dve zračni puški in izvenkrmni motor, s tem pa si je žepe napolnil z najmanj 1000 evri. Le teden dni pozneje je ropal v Portorožu, kjer je vlomil v tržnico. Roparsko malho je takrat napolnil z novimi denarnicami, hlačnimi pasovi in torbicami, a ga je pri lopovščini zalotil varnostnik. Ko ga je uzrl, jo je s plenom pobrisal, nato pa še isto noč, pravzaprav v zgodnjih jutranjih urah, vlomil v hišo v Piranu. Tam je avstrijskemu državljanu izmaknil 1110 hrvaških kun, prenosno kamero, prenosni zvočnik in celo vžigalnik. A ravbar tokrat ni prišel daleč, saj so ga le dobrih deset minut pozneje vklenili piranski policisti.

41-letnik je po zadnji dogodivščini pristal v priporu, policisti pa preiskujejo, če ima na plečih še kakšnega od nedavnih vlomov.