Nočno kolesarjenje

Maročan in mladoletni Ukrajinec do kraja vloma s kolesi

T.L.
6. 4. 2018, 11.23
Posodobljeno: 6. 4. 2018, 11.24
Deli članek:

Oba so policisti izsledili, eden je končal v priporu, drugega je mati odpeljala v Italijo.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V ponedeljek, 2. aprila ob 4.36 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica sprejeli obvestilo o vlomu skozi vhodna vrata v eno od stanovanjskih hiš v Kobaridu, kjer je lastnik zalotil in pregnal vlomilca.

O dogajanju so bili obveščeni policisti PP Tolmin, ki so takoj začeli z aktivnostmi, da bi izsledili storilca kaznivega dejanja. Že nekaj minut po 5. uri zjutraj so v bližnji okolici Kobarida (med vasema Ladra in Smast) policisti izsledili dva mlajša tujca na kolesih, za katera so sumili, da bi bila lahko odgovorna za dejanje. V nadaljevanju postopka so ugotovili, da gre za 28-letnega moškega, državljana Maroka, in mladoletnega državljana Ukrajine (z urejenim statusom bivanja v sosednji Italiji).

Izkazalo se je, da sta se osumljenca pripeljala z ukradenimi kolesi iz Italije. Policisti so zoper 28-letnega osumljenega Maročana odredili pridržanje v policijskih prostorih in ga naslednji dan privedli in izročili preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča v Novi Gorici v nadaljnji postopek. Po zaslišanju je zanj odredila pripor.

Mladoletnega osumljenca pa so predali materi, ki ga je odpeljala v sosednjo Italijo. Poleg pravosodnih organov (preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici) so policisti o zadevi obvestili tudi pristojni center za socialno delo. Policisti krajevno pristojne policijske enote (PP Bovec) so zoper oba osumljenca podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja poskusa velike tatvine, prav tako bo zoper oba tuja državljana uveden postopek zaradi kršitve tujske zakonodaje.