Droge na Obali

Prodal mu je kokain, nato pa za njim streljal

S.R.
6. 4. 2018, 11.20
Posodobljeno: 6. 4. 2018, 11.24
Deli članek:

Piranski policisti zaradi pečanja z drogo obravnavajo 57-letnega Pirančana.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Koprski policisti so že 18. marca prejel prijavo 41-letnega Koprčana, ki jim je pojasnil, da je od 57-letnika iz Pirana kupil kokain, nato pa je prišlo do spora. Pirančan je nato izvlekel pištolo in za njim streljal, sporočajo iz PU Koper. Ker so 57-letnika sumili pečanja z drogo in groženj z nasiljem, so se lotili podrobnejše preiskave, temeljito so se pogovorili s 41-letnim prijaviteljem ter opravili tudi več razgovorov z občani v Piranu.

Policisti so ugotovili, da izjave Koprčana stojijo na trdnih temeljih, zato so 57-letnika 27. marca pridržali in v okviru hišne preiskave prečesali več prostorov v Piranu. Ugotovilo so, da je osumljenec skladiščil precejšnje zaloge drog. Odkrili so 133,6 grama kokaina, 1,3 grama heroina, 2,5 grama amfetamina in 3 tablete po 10 miligramov apaurina. Skupaj z drugimi pripomočki, kot so pripomočki za pakiranje, tehtnica in denar, so mu drogo zasegli. V preiskavi so našli še štartno pištolo, s katero je streljal. Pirančan trenutno o nadaljnjem razpletu in posledicah svojih dejanj razmišlja v priporu.

Preiskava je sicer še v teku, saj so policisti ugotovili, da je pridanič droge prodajal številnim odvisnikom z območja Obale.