Od hiše do hiše

Trdovratni berač zmerjal Gorenjce in dvakrat končal v rokah policistov

G.G.
6. 4. 2018, 09.56
Posodobljeno: 6. 4. 2018, 09.56
Deli članek:

Romunski državljan z veščinami beračenja je bil v sredo na delu v Bitnjah, včeraj pa je »operiral« na območju Radovljice.

Bobo
Fotografija je simbolična.

V Bitnjah je izbral taktiko »od hiše do hiše«. Brez najave je kar vstopil v hišo in prosil za denar. Občan mu ni ustregel, berač ga je ozmerjal in odšel sreči naproti. Ni pa naletel na boginjo Fortuno, ampak policiste, ki so ga zalotili »in flagranti« in mu razložili, da je vsiljivo beračenje prekršek in kot tako vredno kazni.

Nič ne de, si je zabrundal vsiljivi berač romunskega porekla, nov dan, nova lokacija, nova priložnost. Včeraj se je odpravil v Radovljico in menda zelo vsiljivo žical za denar. Občani so ga spet prijavili in policisti spet izsledili. Na PU Kranj so potrdili, da »gre za isto osebo, ki je dan prej vsiljivo beračila na območju Bitenj pri Kranju.«

Na koncu dodajmo, da vsako beračenje še ni vsiljivo. Ključen je občutek »nadlegovanja«. Če oseba le prosi za denar, še ne gre za prekršek (vsiljivo beračenje), storilec prekrška mora biti aktiven ((hodi za osebo, jo prime za roko, obleko, itd.).