Požar v nakupovalnem središču

Tragedija pred počitnicami: “Povej mami, da sem jo imela rada”

G.G.
26. 3. 2018, 14.20
Posodobljeno: 26. 3. 2018, 14.32
Deli članek:

Ognjeni zublji so v nakupovalnem središču v sibirskem rudarskem mestu Kemerovo vzeli 64 življenj. Pričevanja so pretresljiva.

Profimedia
Sorodniki in znanci žrtev v bolnišnici.
Profimedia

Požar je izbruhnil v predelu nakupovalnega središča, kjer sta kino in igrišče za otroke. Ruski mediji objavljajo pričevanja žrtev, preživelih in sorodnikov žrtev.

“Vrata so blokirana. Ne morem ven, ne morem dihati. Teta, povej mami, da sem jo imela rada,” je po telefonu hlipala 12-letna Viktoria. Gre za eno od učenk, ki je bila v času požara v kinu in za katero se domneva, da je umrla. Kot pogrešane zaenkrat vodijo tudi njene sošolke in sošolce, ki so bile prav tako v kinu.

Še vedno ne morem verjeti, kako se mi je uspelo prebiti skozi ogenj in dim,” je dejal za ruske časnike obiskovalec nakupovalnega centra Dimitrij.

Več odraslih, ki jim je nekako uspelo pobegniti iz kinodvorane in rešiti še nekaj otrok, je povedalo, da po izbruhu požara ni bilo alarma. Še več, nikjer naj ne bilo varnostnikov, tako da so najbolj prisebni obiskovalci pomagali pri evakuaciji.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Videoposnetki kažejo na naravnost grozljivo dogajanje, saj so se številni pred ognjenimi zublji poskušali rešiti s skokom skozi okno. V gašenju požara je sicer sodelovalo približno 660 oseb, njegov vzrok pa zaenkrat še ni znan.

FOTO in VIDEO: V sibirskem peklu umrlo najmanj 64 ljudi, med njimi veliko otrok