Pretep na Vodnikovem trgu

Ovadili 35-letnika, ki je med pretepom v Mariboru usodno zabodel 25-letnega Maria

R.T.
26. 3. 2018, 12.28
Posodobljeno: 26. 3. 2018, 12.55
Deli članek:

Kriminalisti so zaključili preiskavo januarskega množičnega pretepa na Vodnikovem trgu v Mariboru.

Gabrijel Toplak
Še isti dopoldne je na kraju, kjer se je odvil pretep, kar mrgolelo preiskovalcev.

Med pretepom je nekdo z nožem zabodel 25-letnega Mariborčana Maria K., ki je nekaj dni kasneje umrl v bolnišnici.

Kriminalisti so zdaj zbrali dovolj dokazov, da so podali ovadbo zoper 35-letnika, ki naj bi Maria zabodel z nožem. Vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Robert Munda je pojasnil, da je v kritičnem trenutku osumljeni z nožem zabodel žrtev. Pri tem je 25-letnika, kot se reče strokovno, “posebno hudo telesno poškodoval”. Munda je pojasnil, da je bilo dejanje izzvano z napadom, osumljenega so namreč pretepali in da bi lahko imelo “znake prekoračenega silobrana”, o čemer bosta odločala tožilstvo in sodišče. Neposredni kontakt med osumljenim in žrtvijo potrjujejo tudi zavarovani dokazi in sledi, tako biološke kot
kontaktne, ki so jih kriminalisti pridobili z izvajanjem kriminalistične preiskave.

Pisali smo, da je bil povod za pretep, ki se je končal s tragedijo, povsem banalen. Spor med skupinico Mariborčanov in Celjanov zaradi vozil na cesti je prerasel v vsesplošno nasilje, v katerega se je vključila še trojica, ki se je nahajala v bližini. In eden od te trojice je bil tudi Mario.

Policisti so sicer v  povezavi z nasilništvom k preiskovalnemu sodniku že januarja privedli tri osumljence. Utemeljeno so osumljeni, da so v sostorilstvu izvršili očitano kaznivo dejanje nasilništva. Danes ovadeni 35-letnik pa je že bil obravnavan za kazniva dejanja s področja nasilništva.

Je pa vodja oddelka za krvne in seksualne delikte sektorja za splošno kriminaliteto v upravi kriminalistične policije na generalni policijski upravi Robert Praček pojasnil, da število ubojev in umorov v zadnjem času ne odstopa od dolgoletnega povprečja. Naša mesta pa tudi niso kaj bolj nevarna, saj se velika večina teh dejanj ne zgodi naključno.