Kradljivec goriva

Dišalo mu je gorivo, natočil si ga je za skoraj 13 tisočakov

G.G.
22. 3. 2018, 15.23
Posodobljeno: 22. 3. 2018, 15.23
Deli članek:

31-letnik se je specializiral za krajo goriva na bencinskih servisih po Ljubljani in okolici. Njegovem poslu so naredili konec policisti.

Profimedia
Fotografija je simbolična

V ponedeljek je svoj pohod začel v večernih urah. Okoli 19.30 je na bencinskem servisu na Celovški cesti v Ljubljani iztočil 77 litrov goriva in odpeljal ne da bi plačal. Čez pol ure je že zagledal novo tarčo. Bencinski servis v Ivančni Gorici. Vzel si je čas. Iztočil je kar 500 litrov goriva in se namenil proti bencinskemu servisu v naselju Cikava v bližini Grosuplja. Okoli pol devete ure si je tam v 1000 litrsko cisterno, ki jo je prevažal v svojem VW Caddyu, natočil 490 litrov goriva.

Tu pa se je končala njegova pot. Njegovo obsojanja vredno početje je opazil uslužbenec bencinskega servisa. Poklical je policijo in hop, kradljivca goriva so ustavili na Višnjegorskem klancu.

Osumljenega so privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper njega odredil pripor. Preiskava je pokazala, da je izvedel 13 kaznivih dejanj tatvine, s čimer si je protipravno pridobil več tisoč litrov goriva v vrednosti 12.900 evrov.