Ne prizna

Kradel denar, cigarete, alkohol, celo romane?

Janja Ambrožič/Dolenjski list
22. 3. 2018, 20.00
Deli članek:

Valon Sulejmani se bo zaradi preteklih dejanj kmalu preselil v zapor, zdaj pa mu bodo sodili še za nova očitana mu dejanja. Očitajo mu številne kraje, med očitki je tudi grožnja občanu.

J.A./Dolenjski list
Sulejmani naj bi na razdalji 13 kilometrov tako poškodoval ukradeni avto, da je bil nevozen.

Valon Sulejmani je stari znanec policije in sodišč. Dvaintridesetletnik, ki že vse življenje živi v Posavju, je trenutno brez stalnega bivališča, nastanjen je v priporu, a že kmalu se bo preselil v zapor, kjer ga čaka prestajanje eno leto in devet mesecev dolge kazni, ki si jo je zaslužil z grožnjami in preklicano pogojno obsodbo. Na krškem okrožnem sodišču ga čaka še sojenje zaradi kopice kaznivih dejanj.

Valon Sulejmani: »Za določene stvari se sicer na kamerah vidi, da sem bil jaz, a krivde ne priznam.« 

Prejšnji teden je stopil pred sodnico Marijo Breznik in na predobravnalnem naroku rekel: »Branil se bom z molkom. Za določene stvari se sicer na kamerah vidi, da sem bil jaz, a krivde ne priznam. Prav tako ne premoženjskopravnih zahtevkov

Tudi televizor, žago in avto

Okrožna državna tožilka Mateja Roguljič je prebrala tri obtožbe, v katerih mu očita več vlomov in tatvin, ki so se zgodile med septembrom 2015 in decembrom 2017. Tako naj bi v Krškem vlomil v Mladinski center Krško, od koder je izginilo 583 evrov in cigarete, Bar M, iz katerega naj bi ukradel 176 škatel cigaret, jägermaistra, viski in 200 evrov gotovine, Oštarijo Margareta, v kateri naj bi vzel 100 evrov, potem pa ga je zalotil varnostnik. Svoje podvige naj bi izvajal tudi drugje v Posavju. Vlomil naj bi v trafiko na Železniški postaji Dobova, kjer je izginilo za 580 evrov cigaret, baterij, bombonov, kokakole, čokolad, sladoleda in celo romanov, v stanovanjsko hišo na Senovem, kjer so bili lastniki ob LCD-televizor, motorno in krožno žago.

Med dejanjem naj bi imel pri sebi zdravilo helex.

Poleg tega naj bi si privoščil nekaj adrenalina druge vrste. Tožilka namreč trdi, da je na Senovem vzel osebni avtomobil, znamke Renault, in se z njim odpeljal do 13 kilometrov oddaljenega Spodnjega Starega Gradu. Med vožnjo naj bi vozilo tako poškodoval, da je bilo na koncu nevozno.

Je dejanje razumel?

Med očitanimi mu kaznivimi dejanji je še grožnja, saj naj bi novembra lani na železniški postaji Krško z žepnim nožem stopil do občana in mu zagrozil: »Pi*ka ti materina!«

Sulejmanijeva zagovornica Kristina Jalovec je med drugim predlagala, naj sodišče med sojenjem, začelo naj bi se sredi aprila, zasliši izvedenca psihiatrične stroke, ki bo pojasnil, ali je obtoženi v času storitve kaznivih dejanj razumel pomen svojega ravnanja. Ko so ga namreč prijeli policisti, je imel pri sebi zdravilo helex, zdaj naj bi sicer užival metadon, pred tem pa tudi prepovedane droge.