Poskus uboja

Čakal pri rdeči, ko ga je napadel in zabodel

M.R./Novice Svet24
23. 3. 2018, 07.00
Posodobljeno: 23. 3. 2018, 09.04
Deli članek:

Na ljubljanskem okrožnem sodišču je v sredo potekal predobravnavni narok za Arberja Pintollija, obtoženega poskusa uboja Ajhana Dervišoskega.

Profimedia
Incident se je odvil 2. novembra lani okoli 16.30 v križišču Barjanske ceste in Ceste dveh cesarjev na Viču v Ljubljani.

Dvaindvajsetletni Albanec s Kosova vztraja, da oškodovancu ni nameraval vzeti življenja. Krivde po obtožbi Pintolli tako ni bil pripravljen priznati, saj mu tožilstvo očita poskus uboja, je pa priznal dejstvo, da je Dervišoskemu povzročil lahko telesno poškodbo, zaradi katere štirinajst dni ni mogel prav uporabljati leve roke. »Poskusa uboja ne priznavam. Že v preiskavi sem povedal, da nisem hotel vzeti življenja oškodovancu. Ponovno se mu opravičujem,« je dejal obtoženi, ko ga je sodnik Marko Češnovar vprašal, ali prizna krivdo. Tožilka Maša Podlipnik je v primeru priznanja sicer predlagala 3 leta in 8 mesecev zapora ter prepoved približevanja oškodovancu na manj kot 200 metrov za obdobje enega leta.

Obtoženi Arber Pintolli: »Že v preiskavi sem povedal, da nisem hotel vzeti življenja oškodovancu. Ponovno se mu opravičujem.« 

Pobegnil z bliskovitim speljevanjem

Kot je bilo slišati ob kratki predstavitvi obtožnice, se je inkriminirani dogodek odvil 2. novembra lani okoli 16.30 v križišču Barjanske ceste in Ceste dveh cesarjev na Viču v Ljubljani. Dervišoski je v svojem audiju TT čakal, da se na semaforju prižge zelena luč, ko ga je Pintolli skozi priprto okno z neznanim ostrim predmetom trikrat zabodel, dvakrat v ramo in prsnico. Ostalo pa je »le« pri poskusu kaznivega dejanja uboja, saj je oškodovanec napadalcu pobegnil, in sicer je speljal na Barjansko cesto in nadaljeval vožnjo na Rakovo jelšo. Od tam je bil odpeljan v klinični center, kjer so mu rane zašili in ga oskrbeli.

Novice Svet24
Dvaindvajsetletni Albanec s Kosova v preteklosti še ni bil kaznovan, niti ni v drugih kazenskih postopkih.

Motiv za zdaj ostaja neznan

Poredni pripornik

Sodnik Marko Češnovar je včeraj mimo oči javnosti obravnaval tudi predlog za disciplinsko kaznovanje pripornika. Očitno je obtoženi na Povšetovi nekaj ušpičil, vendar pa je ta postopek tajen, tako da s(m)o novinarji morali zapustiti razpravno dvorano

Glavna obravnava z zagovorom obtoženega, v katerem bomo morda izvedeli kaj več tudi o motivu, se bo predvidoma začela 7. maja. Tožilstvo je predlagalo zaslišanje devetih prič in sodnega izvedenca medicinske stroke dr. Matjaža Veselka. Zagovornik obtoženega, odvetnik Janez Koščak, se je s predlogi tožilstva strinjal.

Pooblaščenec oškodovanca, odvetnik Rok Kavčič, dokaznih predlogov ni imel, niti še ni priglasil premoženjskopravnega zahtevka. Je pa včeraj sodnik Češnovar mimo oči javnosti obravnaval tudi predlog za disciplinsko kaznovanje pripornika. Očitno je Pintolli na Povšetovi nekaj ušpičil, vendar pa je ta postopek tajen, tako da s(m)o novinarji morali zapustiti razpravno dvorano.