Kaznovan

Prevaran uteho poiskal v vodki in dremežu na avtocesti

G.G.
22. 3. 2018, 08.21
Posodobljeno: 22. 3. 2018, 08.27
Deli članek:

Zakaj je 48-letni Avstrijec pijan povzročil nesrečo in zaspal za volanom svojega BMW-ja? Prevara!

Profimedia
Fotografija je simbolična.

48-letnik iz bližine St. Pöltna je zdaj na sodišču razložil, da je vzrok za nerazumno početje nemoralno dejanje njegovega najboljšega prijatelja. Za flirt si je ta domnevno najboljši prijatelj izbral takratno 48-letnikovo partnerico. Prevaran, razočaran in obupan je posegel po steklenici. Izbral je steklenico z vodko in počrpal kar dve. Nato se je usedel za volan svojega BMW-ja in se odpeljal.

Na avtocesti je v času gostega sobotnega prometa oplazil avto 72-letnega moškega, s katerim sta se nato srečala na počivališču. Voznik opraskanega mitsubishija je nagovoril pijanega 48-letnika, a ta ni imel posluha za pridige. Pritisnil je na plin in speljal, vendar ni peljal daleč. Ustavil se je na odstavnem pasu avtoceste in zadremal.

Zbudili so ga policisti in mu ponudili alkotest, ki je razjasnil možakovo početje. V krvi je imel skoraj 3 promile alkohola.

Na sodišču obtoženi ni znal pojasniti, zakaj točno je zapeljal na avtocesto in si jo izbral za počivališče. Sodišče ga je obsodilo na 14 mesecev zaporne kazni.