15 obdolženih

Tošiću in Beljkašu najvišji zaporni kazni: 16 let in pol

T.L./STA
20. 3. 2018, 12.19
Posodobljeno: 20. 3. 2018, 13.16
Deli članek:

V prvem sojenju je po izločitvi dokazov, pridobljenih v Sloveniji in Srbiji, na prostost odkorakala večina takrat 17 obtoženih. Po spletu pravnih okoliščin je obdolženih tokrat le še 15.

Bobo
Dragan Tošić

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani so izrekli sodbe v ponovljenem sojenju 15 obtoženim v zadevi Balkanski bojevnik. Sodišče je vse obdolžene v zadevi Balkanski bojevnik spoznalo za krive.

Sodni senat je obdolžene v zadevi Balkanski bojevnik spoznal za krive hudodelskega združevanja. Prvoobtoženi Dragan Tošić je organiziral delo kriminalne združbe, ostali pa so delovali po njegovih navodilih, je ugotovilo sodišče. Sodbo, ki še ni pravnomočna, je izrekla sodnica Andreja Sedej Grčar.

Najvišje zaporne kazni je sodišče izreklo prvoobtoženemu Draganu Tošiću in soobtoženima Draganu Beljkašu ter Jakobu Remškarju. Prva dva sta dobila vsak pol 16 let in pol zapora, Remškar pa 11 let in pol zaporne kazni. 

Tožilstvo je sicer za obdolžene, ki jim očita neupravičeno proizvodnjo in promet z mamili ter sodelovanje v mednarodni hudodelski združbi, ki naj bi jo vodil t. i. balkanski narko kralj Darko Šarić, zahtevalo skoraj 125 let zaporne kazni.