Svinjarija v Vračevem Gaju

Grozljivi prizori: prašiči so pojedli kar tri ljudi

U.K. / Novice Svet24
18. 3. 2018, 07.35
Deli članek:

Srbska policija je v četrtek našla truplo moškega, ki so ga pojedli prašiči. Policiste je sicer obvestil očividec, ki je dejal, da je bil prizor grozljiv.

Profimedia
Prašiči imajo izjemno močne čeljusti in lahko brez težav zdrobijo kosti.

Prašiči so seveda vsejedci in v nekaterih primerih tudi kanibali. So izjemno močne živali, saj lahko odrasel prašič tehta tudi več sto kilogramov.

V vasi Vračev Gaj v bližini Bele Crkve v Srbiji se je zgodila tragedija. Čeprav vse informacije še niso potrjene, kaže, da je v svinjaku svojega soseda umrl 61-letni Miodrag, ki je sosedu pomagal pri kmetijskih opravilih. Najverjetneje je nesrečni Miodrag doživel srčni napad in umrl v svinjaku. Policisti so sporočili, da so nato lačni prašiči začeli jesti truplo. Pojedli so obraz, roke in spolni organ. Za zdaj ni znano, koliko časa je Miodrag ležal mrtev, našel ga je sosed, ki je takoj poklical policijo. Ta je izključila možnost zločina, predstavnik za medije pa je dejal, da je pokojni skoraj gotovo umrl naravne smrti. »Opravili bodo obdukcijo pokojnikovega trupla, s katero bodo ugotovili natančen vzrok smrti. Zdravniki so sicer že dejali, da je najverjetneje moški doživel infarkt. Za zdaj ni nikakršnih znakov, da je moški umrl nasilne smrti,« so sporočili s policijske postaje. Kaj točno se bo zgodilo s prašiči, ni znano, kaže pa, da je bil nesrečni Miodrag že mrtev, preden so ga začeli jesti.

Ni prvi primer

V vseh treh primerih policija ni našla sledi kriminalnih dejanj, tako da vse kaže, da je šlo za nesreče. 

V zadnjih 15 dneh je to že tretji primer, da so v Srbiji prašiči pojedli človeka. Prvega marca so našli mrtvega 25-letnega Lazara M. iz Irige, ki je zvečer odšel prašiče nahranit. Kot kaže, je Lazar umrl v svinjaku, nesrečnega mladeniča pa nihče ni pogrešal do jutra, tako da so ga prašiči pojedli skoraj celega. Zjutraj so člani njegove družine poklicali policijo. V njegovem primeru vzrok smrti še ni znan. Le nekaj dni zatem je v vasi Šida umrl 75-letni Srbobran. Njegovo truplo je našel njegov sin, ki je takoj poklical policijo in prvo pomoč, vendar starca niso mogli več rešiti. Tudi v tem primeru ni znano, ali je nesrečni Srbobran doživel infarkt ali ga je prašič celo napadel.

Zloglasni umor

Eden najbolj grozljivih primerov, ki so prišli v javnost, je gotovo primer Francesca Raccoste. Slednji je bil vodja enega od klanov mafije Nadrangheta v južni Italiji. Po informacijah policije naj bi bil v vojni s klanom, ki ga je vodil Simone Pepe. Ta naj bi ujel Francesca, ga dal pretepsti s kovinskimi palicami, nato pa ga je še živega vrgel prašičem, ki so ga požrli. Simoneja so aretirali leta 2013. Simone je zgodbo o umoru povedal prijatelju, medtem ko mu je prisluškovala policija. Simoneja sicer sumijo, da je zagrešil še vsaj tri umore, številka pa je po vsej verjetnosti precej višja. Francescov umor naj bi se zgodil zaradi maščevanja za umor mafijskega šefa Domenica Bonarriga leta 2012.