smrt na kolesu

Milan po padcu obležal negiben na cestišču

Gabrijel Toplak/Novice Svet24
13. 3. 2018, 20.10
Deli članek:

Na ponesrečenega kolesarja, ki je po podatkih policije trčil v rob pločnika in je po padcu v bližini prehoda za pešce kljub pomoči reševalcev podlegel poškodbam, je opozorila peška.

Gabrijel Toplak
Pred križiščem je sicer nameščena tabla, ki po trgu prepoveduje vožnjo kolesarjem.

Kolesar naj bi trčil v rob pločnika in padel, domačini pa ugibajo, da je Milan verjetno nesrečno padel predvsem zaradi posipnega peska, ki ga je na cestah še vedno v izobilju

Promet na osrednjem trgu v Račah, kjer se z vozilom na glavno cesto priključujejo tudi vozniki iz Orehove vasi, je včeraj potekal normalno. Tu in tam se je le kakšen pešec za trenutek ustavil ob drogu javne razsvetljave, ob katerem je gorela sveča. Tam se je v soboto, okrog 20.25, kot je sporočila Anita Kovačič Čelofiga iz Policijske uprave Maribor, zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. Na Grajskem trgu je poškodbam podlegel 48-letni kolesar. »Po doslej zbranih informacijah v prometni nesreči ni bilo udeleženo nobeno drugo vozilo. Kot kaže, je kolesar trčil v rob pločnika in po padcu kljub pomoči reševalcev na kraju poškodbam podlegel,« je zapisala Kovačič Čelofiga.

Gabrijel Toplak
Nesreča se je zgodila v bližini podjetja, ki ima varnostne kamere, a te niso ničesar posnele.

UPRAVLJAL DVA RIBNIKA

Reševalce, kot smo izvedeli, so poklicali v bližnjem podjetju, kjer imajo štiriindvajseturno varnostno službo. Včeraj sicer ni bilo v službi nikogar, ki je bil v soboto priča dogodku, a so sogovorniki vseeno dejali, da naj bi jih na poškodovanega kolesarja opozorila peška. »Pristopila je k sodelavcu in mu rekla, da na cestišču negibno leži kolesar. Ta je poklical reševalce, kasneje pa naj bi pregledal posnetek varnostne kamere, a ni videl ničesar,« je pojasnil eden izmed zaposlenih varnostnikov. Zgovornejši so bili v tamkajšnji gostilni, kjer so vedeli reči, da je pokojni Milan Braunsberger iz bližnje Brezule. »Bil je prijazen, nikoli poročen, zgolj z materjo pa je živel ob sestrini hiši v bližini lovskega doma. Zaposlen je bil v enem izmed podjetij v obrtni coni Tezno, a je vseeno upravljal dva račka ribnika in za prodajo gojil ribe,« je dejal moški, ki se je v lokalu ustavil na kavi. Milan naj bi bil tudi na vsaki lovski veselici.

Gabrijel Toplak
Pokojni je z mamo živel v naselju Brezula.