Preko odvetnika

Kaj Prnjat sporoča iz ljubljanskega pripora

R.T.
13. 3. 2018, 11.10
Posodobljeno: 13. 3. 2018, 11.41
Deli članek:

V sklopu mednarodne policijske akcije so ga minulo sredo aretirali v hotelu Union. Oglasil se je njegov ljubljanski odvetnik.

Bobo

Hrvat Stjepan Prnjat je v priporu na Povšetovi v Ljubljani, potem ko so ga slovenski kriminalisti v sklopu mednarodne policijske akcije minulo sredo aretirali v hotelu Union. Primer pozorno spremljajo hrvaški mediji, Luka Fabiani, ljubljanski odvetnik Stjepana Pnjata,pa je za Jutarnji list dejal, da v spisih ni niti enega dokaza, ki bi njegovega varovanca povezoval z zabojnikom z 100 kilogrami kokaina, ki so ga zaplenili v hrvaški Reki.

O Prnjatu hrvaški mediji pišejo kot o "hrvaškem Escobarju", kar pa priporniku s Povšetove ni všeč. "Prenesel sem mu vse, kar piše v hrvaških medijih, on pa nikakor ne želi, da se ga povezuje z Escobarjem, ker gre za človeka, ki je bil večkratni morilec. Meni še, da je žrtev medijskega pogroma: zaradi droge je bil obsojen in je kazen tudi odslužil", je za Jutranji list dejal Fabiani. 

Za Prnjata je bil izdan evropski nalog za prijetje in ker je bil prijet v Sloveniji, si zdaj pristojni na Hrvaškem želijo njegove izročitve. Prnjat pa si domov očitno ne želi. Fabiani pravi, da je na evropski nalog podal pritožbo, ki še čaka na odločanje, in v kateri je zapisano, da se Prnjat ne strinja s tem, da se ga izroči Hrvaški. Med drugim tudi zato, ker se mu očita, da je kaznivo dejanje zagrešil v Sloveniji in se lahko v tem primeru postopek vodi pred slovenskim sodiščem, je za hrvaški medij dejal Fabiani.