Varuhi reda in miru

Junak onesposobil nasilnega Ljubljančana, ki se je sumljivo smukal po Domžalah

S.R.
13. 3. 2018, 09.20
Posodobljeno: 13. 3. 2018, 09.26
Deli članek:

Po četrtkovem junaštvu ljubljanskega policista se je zunaj svojega delovnega časa tokrat izkazal gorenjski mož v modrem.

Profimedia
Policist se je odpravil na sprehod s psom, ko je zastrigel z ušesi.

V četrtek se je s pogumnim dejanjem izkazal policist, ki je golorok obračunal z oboroženim roparjem, le dan pozneje pa je odgovorno ravnal še en mož v modrem, ki je v svojem prostem času naletel na sumljivega malopridneža.

Gorenjski policist je namreč v petek zvečer na območju Domžal med sprehajanjem psa v okolici svojega bivališča opazil v temna oblačila oblečenega moškega, ki se je skrival med vozili in se s kapuco, poveznjeno čez obraz, nasploh sumljivo vedel, sporočajo iz PU Kranj. Sumljivežu se je približal, ta pa je kraj nemudoma zapustil. Zloslutni policist si je zaradi sumljivih okoliščin nato ogledal vozila in okolico ter po krajšem časuv temnem delu sosednje ulice ponovno naletel na isto osebo. Moškega je policist takrat (še v vlogi občana) povprašal, če koga išče in ali potrebuje pomoč, ničprida pa ga je nenadoma napadel in z udarcem lažje poškodoval. Policist se je napadu ubranil, se predstavil in s službeno izkaznico izkazal kot policist ter ga do prihoda domžalskih policistov obvladal.

Policisti so pri moškem našli prikrito radijsko zvezo, ki jo storilci med izvrševanjem kaznivih dejanj uporabljajo za komunikacijo, obravnavajo pa ga zaradi suma kaznivega dejanja zoper javni red in mir, saj do prihoda patrulje z nasiljem, uperjenem prosti pozornemu policistu, ni prenehal in jo je na vsak način poskušal pobrisati. Izkazalo se je, da gre za njihovega starega znanca, ki so ga že obravnavali zaradi tatvin. 

Kot še sporočajo kranjski policisti, se je "policist v dogodku v prostem času izpostavil zato, ker je posumil, da se moški pripravlja oziroma da je izvršil kaznivo dejanje. Tisti večer na tem območju sicer ni bilo kaznivega dejanja na škodo stanovalcev, vredne stvari (med njimi tudi denarnico iz odklenjenega vozila) pa so po dogodku lastniki pobrali iz svojih vozil."

Policija svetuje

"Na svojem območju naj bodo tudi občani pozorni na sumljive osebe, ki s svojim obnašanjem, ravnanjem ali zadrževanjem na določenem kraju ali ob določenem času vzbujajo sum, da bodo storile oziroma da izvršujejo ali so storile kaznivo dejanje. Prav tako naj bodo pozorni na ustavljena ali parkirana vozila, ki ne sodijo v njihovo okolje in se jim zdijo sumljiva. Zabeležijo naj si registrsko številko, znamko, tip in barvo vozila ter morebiten opis oseb, ki ga uporabljajo.

Vse te informacije so policiji lahko v pomoč pri zagotavljanju varnosti in preiskovanju kaznivih dejanj. Zato jih prosimo sporočite na interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200."