Rače-Fram

V času najhujšega mraza je trpinčil svojega psa

G.G.
12. 3. 2018, 16.07
Posodobljeno: 12. 3. 2018, 16.14
Deli članek:

Tudi letos se je našel krut osebek, ki je ob zelo nizkih temperaturah "surovo ravnal" s svojim psom. Policisti so ga dobili v pest.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Gre za 30-letnika doma z območja Rače-Fram, so sporočili s PU Maribor. Kaj je storil? Svojega 11-letnega psa pasme pitbull je med najnižjimi temperaturami v tej zimi pustil brez zavetja na prostem. To pa tej kreaturi ni bilo dovolj. Psu, ki je trpel na dvorišču, je z vrvico zvezal zadnje tačko.

Podhlajenega psa je po obvestilu občanov rešil 50-letni predstavnik društva za pravice živali iz Maribora. Psa je takoj odpeljal k veterinarju in ga rešil pred morebitno smrtjo.

Veterinar je izmučenemu psu izmeril telesno temperaturo. Znašala je le 31 stopinj Celzija, normalna pa pri psu pa je med 38 in 39 stopinj. Pes je imel tudi močno otečeno zadnjo levo tačko, za katero je bil prvizen z vrvico.

Pes je trenutno v varnem okolju. Zanj je lepo poskrbljeno in okreva po poškodbah. Spomin na okrutneža pa bo ostal - pes šepa in bo šepal na zadnjo levo tačko.

Mučitelj bo nagrajen s kazensko ovadbo. Policisti so obvestili tudi Upravo Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, dodatno pa jim bodo policisti PP Rače podali predlog za uvedbo prekrškovnega postopka, zaradi kršitve določil Zakona o veterinarskih merilih skladnosti, saj osumljeni kot lastnik psa ni poskrbel za obvezno predpisano cepljenje psa.