Top flop tedna

Drzna tatvina šopa loterijskih hitrih srečk

S.S. / Novice Svet24
12. 3. 2018, 21.17
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

arhiv Svet24
Zagrabil je kar cel šop srečk.

10. V okolici Kopra je nekdo vlomil v hišo. Lastnik pogreša tri ročne ure in nekaj mesnin.

9. Dolenjski policisti so obravnavali 53-letnega Bolgara, ki je vozil tovornjak v času, ko vožnja za tovorna vozila ni dovoljena, potem pa so pri njem ugotovili še serijo kršitev. Na vozilu je imel nameščene povsem »zlizane« pnevmatike, tovor ni bil ustrezno zavarovan, predpisov, povezanih z odmori, voznik ni upošteval, za nameček pa je vozil pijan (0,76 mg/l). Kršitelja so pridržali in ga privedli v postopek pred sodišče.

8. Kranjski policisti so oglobili »gluhonemega« tujca, ki je brez ustreznih dovoljenj poštenim občanom »težil« za prostovoljne prispevke.

7. Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec za 5 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

6. Brniški policisti so v dveh postopkih obravnaval tri Albance zaradi ponarejanja listin. Eden je potoval sam, druga dva pa skupaj. Vsi so sicer v Slovenijo prileteli z originalnimi dokumenti, pri sebi pa so prenašali še ponarejene listine. V enem primeru je bil ponaredek spretno skrit v predelani knjigi, v drugem primeru pa sta tujca ponaredke pred temeljitim postopkom s policisti skrila v klimatsko napravo v prostoru. Sledijo kazenske ovadbe za vse.

5. Štajerski policisti so na počivališču Lormanje ustavili kombi poljskih registrskih oznak z mednarodno udeležbo: državljani Romunije, Moldavije in Ukrajine. Možje so v tovornem delu tovorili sedem motornih koles različnih tipov in znamk, ki so bila februarja ukradena v Italiji. Zoper potnike sledi ovadba zaradi prikrivanja.

4. Koprski policisti so obravnavali moškega, ki je iz trgovine ukradel nekaj suhomesnatih dobrot in pobegnil s kolesom. Patrulja je nesrečnika izsledila pri Bonifiki, kjer je možakar s kolesom trčil v službeno vozilo policije. Štiridesetletniku so dobrote zasegli in ga kazensko ovadili.

3. V Kranju sta si v lase skočila znanca, ker je trezni vzel pijanemu ključe avtomobila in mu preprečil udeležbo v prometu.

2. Na Vrhniki sta mulca, stara 20 in 21 let, razbila steklena vrata trgovine, ukradla pa več cigaret in čokolad. S »kraja zločina« sta se odpeljala z avtom, a so ju policisti kmalu izsledili. Sledi kazenska ovadba.

1. Ljubljanski policisti so na Zaloški cesti obravnavali drzno tatvino, ki se po zakonu kaznuje z do pet let zapora. H kiosku je pristopil moški in se zanimal za nakup loterijske srečke, ko mu jih je prodajalka ponudila šop srečk, da bi izbral eno, pa jih je zgrabil štirinajst in zbežal. Škode je za približno 70 evrov.