Tragičen konec iskanja

Truplo pogrešanega 8-letnika v prtljažniku prevažala njegova mačeha

R.T.
12. 3. 2018, 09.10
Posodobljeno: 12. 3. 2018, 12.25
Deli članek:

Španska policija je truplo 8-letnega Gabriela Cruza, ki so ga pogrešali od 27. februarja letos, včeraj zjutraj našla v prtljažniku avtomobila, ki ga je vozila očetova partnerka.

Profimedia
Gabriela so zaman iskali dvanajst dni.

35-letno Ano Julio Quezada, partnerko Gabrielovega očeta Angela Cruza, so policisti včeraj zjutraj aretirali v kraju Vicar v pokrajini Almeria. Vicar je od vasice Las Hortichuelas, kjer je zadnjih dvanajst dni pogrešanega dečka Gabriela Cruza neuspešno iskalo na stotine policistov in prostovoljcev, oddaljen zgolj 55 kilometrov. S to aretacijo so se razblinili vsi upi, da bi Gabriela našli živega, saj so policisti v prtljažniku njenega avtomobila našli dečkovo od blata umazano in v odejo zavito truplo, poroča španski časnik El Mundo.

Profimedia
Oče Angel Cruz, mati Patricia Ramirez in Gabriel.

Gabriela so nazadnje videli 27. februarja, ko je zapustil babičin dom in se odpravil na obisk svojemu prijatelju. Nikoli se ni vrnil, za njim pa se je izgubila vsaka sled. Med dvanajstdnevno iskalno akcijo so našli zgolj nejgovo belo kratko majico, nanjo pa je med sprehodom domnevno naletela ravno Quezada.

»Nisem bila jaz. Šele to jutro sem se usedla v avto,« je po poročanju španskih medijev včeraj med aretacijo kričala Quezada. Informacije o okoliščinah njegovega izginotja in umora so za zdaj še skope, saj je policija Gabriela do včeraj obravnavala kot pogrešano osebo, zdaj pa so odprli preiskavo o umoru.

Profimedia
Modra riba, ki ponazarja dečkovo ljubezen do morja.