Neke frustracije

Tičev prijatelj o vezi s Cakićem

S.S. / Novice Svet24
11. 3. 2018, 17.04
Posodobljeno: 12. 3. 2018, 08.26
Deli članek:

Po neuspeli pobudi tožilstva, da se izloči ljubljanski okrožni sodnik Ciril Keršmanc, se je v petek nadaljevalo sojenje Stefanu Cakiću, obtoženemu uboja igralca Gašperja Tiča.

Bobo
Tragično preminuli igralec Gašper Tič.

Pisali smo že o tem, da so si na petkovi obravnavi ogledali posnetek ogleda kraja zločina na Trubarjevi in prebrali zaslišanja policistov, ki so prvi prišli tja.

Senat pa je nadaljeval tudi z zasliševanjem natakarja bara Mestnega gledališča ljubljanskega (MGL) in pokojnikovega dobrega prijatelja Nejca K.

Priča je 18. junija lani v Box baru popivala s Tičem, preden je ta s Cakićem odšel v svoje stanovanje na Trubarjevi, kjer je nato prišlo do uboja. Kot je bilo slišati, so Tičevi prijatelji k Cakićevi družbi prisedli na igralčevo pobudo, in sicer okoli šeste ure zjutraj, saj sta se Tič in Cakić poznala že od prej. Skupaj so nato popivali kakšno uro. Medtem sta Cakić in Tič enkrat za kakšnih deset minut skupaj odšla na stranišče, ob prihodu nazaj pa se je igralec za omizjem navdušeno pohvalil, da ga je Cakić prijel za mednožje. Na Trubarjevo sta se po besedah Nejca K. odpeljala s taksijem, in sicer na večkratno prigovarjanje Cakića ...

O Tiču: »Že ob kapljici krvi je padel skupaj«

Nejc K. je sicer še pojasnil, da sta bila s Tičem sedem let zelo dobra prijatelja, zato je vedel za njegova biseksualna nagnjenja, pa tudi, da občasno uživa kokain. Vendar so vplivi raznih opojnih substanc le potencirali igralčeve pozitivne lastnosti, nikoli ni bil pod vplivom mamil ali alkohola agresiven. »Že ob kapljici krvi je padel skupaj, ni prenašal nasilja,« je med drugim dejal Nejc K. »Nežna duša« je bil Tič menda tudi v odnosih z moškimi, kjer je po oceni priče »igral bolj žensko vlogo«. Na vprašanje zagovornika obtoženega, odvetnika Gorazda Fišerja, kako je kritičnega dne dojemal Cakića, je Nejc K. odvrnil, da »kot še nekoga, ki mu je Tič pomagal«. Igralec in obtoženi sta se po vedenju priče namreč spoznala pred nekaj meseci, prav tako v Box baru, ko je Cakić imel »neke frustracije«, Tič pa mu jih je s pogovorom pomagal prebroditi.

Igralec naj bi ga v spolni odnos silil z nožem

Obtoženi se je do zdaj zagovarjal, da se dogajanja spominja zgolj po fragmentih, ki se mu v glavi prikazujejo kot posamezne »slike«. Na eni od njih se je v nekem stanovanju zbudil gol, z občutkom spolne zlorabe. Ob umivalniku je spil kozarec vode in uzrl Tiča z nožem v roki. Potem je igralca v majhni sobici videl povsem krvavega ležati na tleh. V zadnjem fragmentu spomina kritičnega dne pa vidi sebe pod tušem z nožem v roki, ko je prvič pomislil, da ne gre za »žive sanje«, ampak realnost. Po navedbah iz obtožnice je Cakić z nožem rezila dolžine 33 centimetrov Tiča večkrat zabodel v vitalne dele telesa, usoden pa je bil zamah, s katerim mu je prebodel levo pljučno krilo in vranico, zaradi česar je izkrvavel na kraju. Med obdukcijo so na pokojnem igralcu našteli skupno kar 17 vbodnin in obrambnih ureznin.