Groza v Habarovsku

FOTO: V snegu ob reki našli 54 odrezanih človeških rok

R.T.
9. 3. 2018, 19.05
Posodobljeno: 9. 3. 2018, 19.06
Deli članek:

Ribiči v ruskem mestu Habarovsk so na rečnem otoku našli vrečo s 54 odrezanimi dokami.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V bližini mesta Habarovsk na daljnem vzhodu Rusije so policisti z grozo v očeh zrli v odprto vrečo, ki so jo ob reki našli lokalni ribiči. Ti so sprva uzrli zgolj eno roko, ki je štrlela iz snega, zato so nemudoma poklicali policijo, ki je iz snega izkopala vrečo, polno razpadajočih človeških udov. Vsebovala je natančno 54 rok.

Preiskovalci sicer domnevajo, da odrezani udi niso delo serijskega morilca, temveč posledica malomarnega in nezakonitega ravnanja. Čeprav so bolj grozljive teorije, ki so zaokrožile po družabnih omrežjih, vključevale domneve, da gre za obredne umore, kanibalizem in trgovino s človeškimi organi, je skrivnost očitno končno razrešil ruski preiskovalni odbor. V izjavi za javnost so namreč zapisali, da najdeni »biološki predmeti niso posledica kaznivega dejanja, temveč gre za odpadke, ki se jih je nekdo znebil v nasprotju z zakonodajo.« Dodali so, da še vedno ugotavljajo vse okoliščine incidenta ter da preiskujejo ravnanje vseh lokalnih ustanov, ki ravnajo z biološkimi odpadki.

Na podlagi te izjave gre sklepati, da so bile navedbe določenih ruskih medijev pravilne. Ti so domnevali, da gre za dele trupel posameznikov, ki jih ni bilo mogoče identificirati. V mrtvašnicah v takšnih primerih s trupla, preden ga sežgejo ali pokopljejo, namreč odrežejo eno roko in jo pošljejo na analizo prstnih odtisov. Ustanove bi morale pozneje sežgati ali pokopati tudi te ostanke, vendar tokrat očitno nekdo ni opravil svojega dela.

Bralce opozarjamo, da so fotografije zelo nazorne.