Krvavi dan žena

Ubil Maričko in policiste počakal za šankom

Ž.K. / Novice Svet24
9. 3. 2018, 11.32
Deli članek:

Ker ga je nesojena tašča prijavila policiji zaradi nasilja v družini, jo je iz maščevanja napadel z nožem in ubil. Policijo je ob pivu in cigareti počakal v bližnjem lokalu.

Arhiv Novice Svet24
Morilec je žrtev počakal pred njenim blokom.

Storilca včerajšnjega kaznivega dejanja je policija že obravnavala zaradi nasilja v družini. Imel je tudi izrečeno veljavni ukrep prepovedi približevanja hčeri žrtve.

V sredo nekaj pred 21. uro je v Zagorju prišlo do brutalnega zločina. Kriminalisti  PU  Ljubljana  obravnavajo  kaznivo  dejanja  umora. Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, je po prvih zbranih obvestilih  znano, da je 50-letni moški pred stanovanjskim blokom v Zagorju ob  Savi napadel 53-letno žensko in ji zadal takšne poškodbe, da je na kraju umrla. Po naših informacijah je žrtev 53-letna Marija H., znanci pa so jo klicali Marička. Zaposlena je bila kot čistilka v športni dvorani Zagorje. Sodil naj bi ji nekdanji partner njene najstarejše hčerke, s katerim naj bi bila že dlje časa sprta. Zaradi groženj in nasilja nad hčerko pa naj bi ga v preteklosti že prijavila policiji. Ko je izvedel za prijavo, naj bi ji tudi zagrozil, da se ji bo maščeval. Da je bil storilec v preteklosti že obravnavan zaradi nasilnih kaznivih dejanj zoper hčerko umorjene, so nam potrdili tudi na policiji.

Storilec je bil pred nekaj dnevi izpuščen iz policijskega pridržanja, v katerem se je znašel zaradi nasilja nad hčerko umorjene. Policiji naj bi ga naznanila žrtev.

Naročil si je pivo

Ravno naznanitev organom pregona naj bi bila povod, da je 50-letnik Marijo počakal pred blokom, v katerem je živela, in ji z nožem zadal več ran, zaradi katerih je na mestu umrla. Po storjenem dejanju naj bi se storilec mirno sprehodil do bližnjega lokala in si naročil pivo. Ker je bil ves okrvavljen ga je natakarica vprašala, kaj se mu je pripetilo. Mirno je povedal, da je ravnokar ubil taščo in natakarici naročil, naj pokliče policijo. Prestrašena natakarica ga je vprašala, ali bo poškodoval tudi njo, nakar ji je odgovoril: »Ne boj se. Jaz tudi mravlji ne bi storil nič hudega.«

Okrvavljeni morilec nekaj trenutkov po umoru: »Ne boj se. Jaz tudi mravlji ne bi storil nič hudega.« 

Mirno se je predal

Med tem, ko je čakal na organe pregona se je odpravil kadit pri tem pa mu je morala družbo delati tudi natakarica. Ko so prišli policisti se je mirno predal. Pri njemu naj bi v nahrbtniku našli tudi več kosov hladnega orožja.  Truplo umorjene je policija že v sredo odpeljala na Inštitut za sodno medicino, kjer bodo opravili obdukcijo.