Trgovina z mamili

Srb ekspert za fantomski »šverc« hašiša

S.S. / Novice Svet24
9. 3. 2018, 07.10
Deli članek:

Mediji razkrivajo nekatere podrobnosti aretacije srbskega državljana Milana Vujića v Španiji prejšnji teden.

Vujić je svojo kariero vojaškega pilota začel še v JLA.

Srbskega državljana Milana Vujića so španski preprodajalci hašiša najverjetneje najeli, ker je bil nekdanji vojaški pilot, specializiran tudi za nočne lete s helikopterjem na nizkih višinah in izogibanje radarjem.

Šestdesetletni Vujič je bil prijet pred dnevi v sklepni operaciji španskih oblasti, v okviru katere so aretirali skupno 18 ljudi. Med prijetimi je tudi Vujićev kopilot, 40-letni Mentor Ukaj iz Kosova in Metohije. Srbsko-albanska naveza s helikopterjem B0-105, ki ga je kriminalna združba nabavila v Nemčiji, je skrbela za redistribucijo prepovedanih drog, poroča srbski Blic.

Opustil kariero in se preselil v tujino

Vujić je svojo kariero vojaškega pilota začel še v JLA, v Mostarju, pozneje pa je večino časa služboval v Nišu. Pred približno 20 leti je kariero vojaškega pilota obesil na klin in se preselil v Nemčijo, zatem pa v Španijo, kjer so njegove kakovosti očitno prepoznali tihotapci mamil. Vmes mu je propadel zakon.

Lagal prijateljem?

V domovino Srbijo se je iz tujine zato le še redko vračal. Kadar pa je prišel, se je videlo, da je njegov življenjski standard bistveno boljši, kot ga je imel s plačo vojaškega pilota. Prijateljem je po pisanju Blica skopo pojasnil, da mu je neka starejša gospa omogočila brezskrbno življenje …

Eden najboljših v svojem poslu

Po poročanju španskih medijev je Vujić kot izkušen vojaški pilot zaslužil do 100.000 evrov na leto. »Srbski pilot je bil izjemno izkušen, eden najboljših za prevoz hašiša iz Maroka v Španijo, saj je bil kot nekdanji vojaški pilot s stotinami urami letov izurjen prepeljati drogo čez Gibraltar brez vsake svetlobe, zgolj z očali za nočno gledanje,« so španski mediji po poročanju Blica zapisali o Vujiću.