UMOR

Nuša zabodla svojega fanta in nato kar gola tekala po ulici

U.K./Novice Svet24
28. 2. 2018, 17.30
Deli članek:

V hrvaškem Varaždinu se je začelo sojenje Nuši Bunić (21), ki je obtožena umora svojega fanta Nikole Turka. Trdi, da jo je hotel posiliti, a je v njeni zgodbi precej lukenj.

Facebook
Tožilstvo je prepričano, da je Nuša načrtovala umor, saj je imela s seboj nož, ki ga sicer nikoli ni nosila s seboj.

Naj spomnimo. Junija lani je varaždinski center 112 dobil klic od Nikole; reševalce je poklical ob 3.21 zjutraj. Dejal je, da ga je punca zabodla v vrat in da se vozi proti urgenci, potem pa nenadoma utihnil. Dvajset minut pozneje je v center poklical moški, ki je našel Nikolo v mlaki krvi. Medtem je Nuša Bunić tekala po ulicah samo v spodnjem perilu, nedaleč od kraja, kjer se je vse skupaj zgodilo. Vpila je, da jo je Nikola hotel posiliti. Poklicala je očeta in ta ji je prinesel čisto obleko, jo odpeljal domov, doma pa se je oprhala. Očetu je dejala, da jo je Nikola napadel in se je branila. Vsaj del njene zgodbe so potrdile nadzorne kamere.

Razmerje

Nikola in Nuša sta bila v zvezi, a je Nikola to želel prekiniti že pred usodnim incidentom. Po informacijah hrvaških medijev naj bi se Nuša z Nikolo sestala prav zato, da bi ga umorila. Tako primer obravnava tudi tožilstvo. Nuša je Nikolo zabodla v predel vratu in mu prerezala vratno arterijo. Zaradi izgube krvi je padel v komo in nato dva dni pozneje umrl.

Poskus posilstva

Nuša je trdila, da jo je Nikola hotel posiliti in da se je branila, in policija je na kraju, kjer naj bi jo Nikola napadel, poleg noža res našla njeno obleko. Vendar je preiskava pokazala, da je bila Nuša, ko je zabodla Nikolo, oblečena. Kar pomeni, da se je po tem, ko je ga zabodla, sama slekla. Bilo bi praktično nemogoče, da bi jo Nikola slekel po tem, ko je bil zaboden. Pregled prav tako ni pokazal nikakršnih poškodb, ki bi jih Nuša skoraj zagotovo utrpela, če bi jo Nikola napadel. Nikolo so sicer v bolnišnico pripeljali še živega, a ga zdravniki niso mogli rešiti.

Duševno bolna

Nušo so pregledali tudi psihiatri in ugotovili, da boleha za osebnostno motnjo, je čustveno nestabilna in se impulzivno obnaša. Zdravniki so ugotovili, da ne razmišlja o posledicah in naj ne bi bila sposobna nadzorovati svojih dejanj. Tako je možno, da Nuša zdaj dejansko verjame, da jo je Nikola hotel posiliti, čeprav je njegov umor celo načrtovala. Tekom pripora je zavrnila obrambo in ni odgovarjala na vprašanja. Verjetno je zdaj glavno vprašanje, ali se je napadalka zavedala, kaj je storila, in ali je sposobna prestati kazen za svoje dejanje.