Goljufi

Pridejo z velikim bankovci in "čarajo" pri menjavi

G.G.
27. 2. 2018, 09.41
Posodobljeno: 27. 2. 2018, 09.41
Deli članek:

Včeraj so “poslovni turisti” v Ljubljani prikazovali spretnosti v menjavi 200 evrskega bankovca.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Začela sta moška, ki sta v dopoldanskem času vstopila v eno od trgovin v centru Ljubljane. Prodajalko sta v tujem jeziku prosila, če bi jima lahko zamenjala bankovec za 200 evrov z dvema po sto. Prodajalka jima je ustregla, eden od njiju pa se je spomnil, da bi imel še bankovce z manjšo vrednostjo. Pri prodajalki se je “sprožil” alarm. Posumila je, da ima pred sabo pridaniča, ki jo želita ogoljufati. Hitro je obvestila policijo, tujca pa sta odfrčala skozi vrata.

Uspešnejša sta bila prevaranta (mogoče sta bila ista malopridneža) na Čopovi ulici. V lokalu s hitro prehrano sta zapitek v vrednoti 5,80 evrov plačala kar z bankovcem za 200 evrov. Uporabila sta enak trik. Ko jima je prodajalka vrnila denar, sta jo še enkrat zaprosila za menjavo, pri tem pa sta jo tako zmedla, da sta jo ogoljufala za 90 evrov, poroča ljubljanska policija.

Policisti pa so priškrnili peruti romunskima državljanoma, ki sta poskušala tatinsko srečo okrog 13. ure na Slovenski cesti. V trgovini sta se pretvarjala, da bosta kupila mobilna telefona, nato opletala z 200 evrskim bankovcem, zamotila prodajalca in ukradla mobilni telefon. Prodajalec je bil pozoren. Zaznal je, da sta ga pri menjavi ogoljufala za 50 evrov, opazil pa je tudi, da manjka telefon. Obvestil je policijo. Ob prihodu policistov se je manjkajoči telefon kar naenkrat pojavil na prodajnem pultu, s čimer pa se “umazanca” nista izmazala. Odvedli so ju na zaslišanje, zoper njiju pa bo podana kazenska ovadba.