Mobilna verzija
13:27 19. avgust 2018

VIDEO: Sedmošolec si je na šolskem stranišču zadal smrtni strel

R.T. Massillon
0 Posodobljeno: 18:35 / 22.2.2018

Si je vzel življenje, ali pa je imel v načrtu hudodelstvo, ki bi lahko privedlo do še večje tragedije?

Jackson Middle School, Massillon , streljanje

Prizorišče zadnje tragedije na ameriških šolah. Foto: Youtube

13-letni sedmošolec, ki se je v torek pred začetkom pouka ustrelil na stranišču osnovne šole v mestu Massillon v zvezni državi Ohio, je včeraj v bolnišnici umrl.

Deček je na domu pri materi ukradel pištolo kalibra 22, jo skril pod oblačila in se z avtobusom odpeljal v šolo. Tam za pasom skritega orožja ni opazil nihče, on pa se je odpravil na stranišče, kjer je počilo. Dečka so nemudoma prepeljali v bolnišnico, kjer je dan pozneje umrl. 

Preiskovalci zaenkrat še ugotavljajo, ali je šlo za nesrečo, ali pa si je deček vzel življenje, znano je le, da si je usodni strel zadal sam. V njegovem nahrbtniku so pozneje odkrili še kopico pirotehničnih izdelkov in dodatnega streliva. Po navedbah policije, bi pirotehnični izdelki lahko bili namenjeni odvračanju pozornosti, torej najbolj črnega scenarija, da je 13-letnik načrtoval hudodelstvo, ne gre izključiti. Pojasnili so še, da jim na njegovih profilih na družabnih omrežjih doslej sicer ni uspelo odkriti nobenih znakov, ki bi kazali v tej smeri. 

Policijski načelnik Mark Brink je dejal, da bo na vzroke tragedije treba počakati do konca preiskave, saj da lahko v tem trenutku o dečkovih motivih zgolj domnevajo.

Vaš prispevek