Groza v Alpah

Našli posmrtne ostanke pogrešane 9-letnice

S.R.
14. 2. 2018, 19.09
Posodobljeno: 14. 2. 2018, 19.53
Deli članek:

Po dobrih petih mesecih iskanja so našli posmrtne ostanke 9-letne deklice Maëlys de Araujo, ki je avgusta 2017 izginila s poroke v francoskih Alpah.

Profimedia
Maëlys de Araujo

Maëlys de Araujo je avgusta izginila med poroko v kraju severno od Grenobla. Nenaklepen uboj je že priznal 34-letni nekdanji vojak Nordahl Lelandais, potem ko so preiskovalci v njegovem vozilu odkrili sledove krvi, vendar ni želel razkriti podrobnosti dogajanja.

Policija je Lelandaisa sicer prijela že septembra, ko so prejeli informacijo očividca, da je le nekaj ur po izginotju 9-letnice "temeljito očistil svoj avtomobil." Takrat je policistom priznal, da se je deklica v njegovem avtomobilu znašla skupaj z nekim dečkom, s katerim sta iskala psička, vendar je zanikal, da bi jo ugrabil.

Profimedia
Skrušena starša.

V obdobju po izginotju je na gozdnatem območju potekala obsežna iskalna akcija, v kateri je sodelovala večina lokalnega prebivalstva, vendar so bila vsa prizadevanja zaman. Lelandais je večino časa molčal, po priznanju nenaklepnega uboja pa je dejal le, da se je "trupelca znebil", in se opravičil njenim staršem.

Z današnjim dnem je kot kaže konec iskalne akcije za malo Maëlys, vendar preiskovalce bržkone čaka še veliko dela, da bodo ugotovili vse podrobnosti usodne noči.