Alkohol za volanom

Bila sta pijana kot mavra, enemu med vožnjo postalo slabo

T.L.
14. 2. 2018, 09.14
Posodobljeno: 14. 2. 2018, 09.19
Deli članek:

Eden od voznikov je popil toliko alkohola, da mu je postalo slabo.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali dva voznika, ki sta bila udeležena v prometu in pod precejšnjim vplivom alkohola. Eden od njiju je imel v izdihanem zraku celo preko 3,5 promila alkohola.

V Tržiču so policisti zvečer obravnavali prijavo zdravnika, da na cesti pomagajo vozniku, ki mu je postalo slabo. Policisti so pri izvedbi postopka pri vozniku zaznali prisotnost alkohola in odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal kar 1,74 mg/l alkohola (več kot 3,5 promila). Slabost, ki jo je občutil, je bila le posledica njegovega stanja.

Po prijavi nezanesljive vožnje na interventno številko 113 so policisti pozno zvečer obravnavali še enega voznika, ki se je prevažal naokoli po gorenjski avtocesti pod vplivom alkohola. Pri vozniku je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 1,25 mg/l alkohola (več kot 2,5 promila). Voznik je ob ustavitvi povzročil tudi prometno nesrečo z materialno škodo, saj je med manevriranjem na počivališču trčil še v odbojno ograjo. Policisti so ga zato obravnavali zaradi vožnje pod vplivom alkohola in povzročitve prometne nesreče. O prekrških voznikov bodo policisti z nujnim obdolžilnim predlogom obveščali pristojno okrajno sodišče.

V obeh primerih je za kršitev vožnje pod vplivom alkohola predpisanih 18 kazenskih točk, kar pomeni prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja. Če si užival alkohol se po pitju ne usedi za volan in imej v vozilu samo vlogo potnika na zadnjih sedežih, opozarja policija, saj drugače vozniki ogrožajo sebe in ostale udeležence v prometu.