SVETOVNI PODVIGI

Med iskanjem sreče ostala brez denarja

S.S. / Noivice Svet24
12. 2. 2018, 21.00
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Arhiv Svet24

10 Pri Kozini je 25-letni državljan Albanije zaradi prevelike hitrosti z osebnim vozilom trčil v plug. V nesreči so bili lažje poškodovani voznik tovornega vozila in dva sopotnika povzročitelja.

9 Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec za 20 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

8 Na območju Kopra in Izole so vandali poškodovali najmanj sedem parkiranih vozil, in sicer z razbijanjem vetrobranskih stekel ter trganjem brisalcev, vzvratnih ogledal in registrskih tablic. Na vsakem avtu je škode od 30 do 1500 evrov.

7 Tudi ljubljanski policisti so obravnavali razbijača. Na Prisojni ulici je pijani 42-letnik uničeval parkirano osebno vozilo, in ker se niti ob prihodu patrulje ni pomiril, so mu odredili pridržanje. Trezen je bil odpuščen s plačilnimi nalogi, zoper njega bodo podali tudi kazensko ovadbo.

6 Gorenjski prometni policisti so med pregledom dveh kombijev z romunskimi in italijanskimi registrskimi oznakami zasegli 12 pnevmatik s platišči, in sicer zaradi suma, da so ukradene.

5 V garažni hiši Prisoje v Kopru je nekdo vlomil v avto in iz njega ukradel naglavno svetilko, vredno 150 evrov.

4 Na Vranskem so policisti dvema državljanoma Srbije med hišno preiskavo zasegli več kot 500 sadik konoplje ter pripomočke za gojenje in preprodajo. Osumljenca sta imela električno energijo napeljano mimo električnega števca, s tem pa sta elektro podjetje oškodovala za najmanj deset tisoč evrov, za kar ju prav tako čaka kazenska ovadba.

3 Na nabrežju Savinje v Celju so policisti obravnavali vlom v gostinski lokal. Pogrešajo manjšo mešalno mizo z zvočniki in mikrofoni, aparat za vročo čokolado in blagajno.

2 Pri Orehku so neznanci vlomili v dve zidanici. Lastnika pogrešata televizijski sprejemnik, kompresor, namizni žar, zamrznjeno meso, suhomesnate izdelke in kuhinjske nože. Lopov je poškodoval tudi notranjost objektov in povzročil za več kot tri tisoč evrov škode.

1 Gorenjski policisti iščejo nepridiprave, ki so na avtocestnem počivališču okradli potnico tujega avtobusa, še preden je pristopila k igri na srečo, kjer bi jo sivi liki najverjetneje prav tako okradli. Ko je tujka hotela položiti stavo, ji je neznani storilec iz denarnice »pljunil« nekaj denarja in se še z dvema moškima odpeljal s »kraja zločina«.