Letalska tragedija

VIDEO in FOTO: Pri Moskvi strmoglavilo potniško letalo; ni preživelih

S.R.
11. 2. 2018, 13.44
Posodobljeno: 11. 2. 2018, 17.07
Deli članek:

V bližini Moskve je strmoglavilo rusko potniško letalo z 71 ljudmi na krovu.

Twitter
Deli letala so razpršeni po veliki površini.

Rusko letalo Antonov An-148 letalske družbe Saratov Airlines je izginilo z radarjev kmalu po vzletu z letališča v Moskvi. Prevažal naj bi 65 potnikov in šest članov posadke, potoval pa naj bi proti ruskemu mestu Orsk na območju Urala.

Po informacijah ruske službe za ukrepanje ob nesrečah je letalo strmoglavilo. Sporočajo še, da naj ne bi bilo možnosti, da bi nesrečo kateri od potnikov preživel, kar so za ruske medije potrdile tudi oblasti. Letalo naj bi sicer strmoglavilo v bližini vasi Argunovo, ki leži približno 80 kilometrov jugovzhodno od Moskve. Po navedbah očividcev iz vasi je letalo strmoglavilo v plamenih, deli pa so razpršeni po precej veliki površini. Reševalcem delo otežujeta velika količina snega in slaba vidljivost. Po navedbah nekaterih medijev je moralo več kot 150 reševalcev na kraj nesreče pešačiti, saj ceste niso bile prevozne, pa poroča STA. 

Vzrok za nesrečo zaenkrat še ni znan, po navedbah ruske zasebne tiskovne agencije Interfax pa rusko ministrstvo za promet proučuje več možnosti, vključno z vremenskimi razmerami in napako pilota. Na nesrečo se je že odzval predsednik Vladimir Putin, ki je družinam žrtev izrekel sožalje in napovedal temeljito preiskavo nesreče.