Teorije zarote

Smrt igralca je prebudila domišljijo

Simon Rosc
18. 1. 2018, 20.10
Deli članek:

Smrt Gašperja Tiča je burila duhove vse od prve informacije, ki je pricurljala v javnost.

Bobo
20-letnik je med prepirom Tiča z nožem večkrat zabodel, rane pa so za igralca bile usodne.

Po smrti igralca  so teorije zarote in tega, kaj se je usodnega dne pravzaprav dogajalo v stanovanju na Trubarjevi ulici v Ljubljani, kar cvetele. Najkrajše bi takratne opise lahko strnili z besedami seks, droge, kri in smrt. Objavljamo pregled teorij o tragičnem koncu priznanega slovenskega igralca.

Simbol vrtnice Nikakor ne gre spregledati črne vrtnice, ki jo ima Stefan Cakić vtetovirano na vratu. Poznavalci pravijo, da bi lahko šlo tudi za znak pripadnosti kakšni od mafijskih tolp. 

PRETIRAN SILOBRAN

Prva od teorij, ki se je razširila nemudoma po informaciji o smrti slavnega slovenskega igralca, je bila, da je šlo za pretiran silobran. Da se je igralčev krvnik Stefan Cakić torej zgolj branil, pri čemer je smrtno poškodoval Tiča. Slednje se je hitro izkazalo za malo verjetno, saj je imel igralec na sebi 11 vbodnih ran, mnoge naj bi pridobil tudi s tem, ko se je branil. Tudi posnetki Cakića po zaslišanju kažejo na to, da se mu ni bilo treba pretirano braniti, saj je bil videti brez vsake praske.

SEKS IN DROGE

Druga teorija se je nanašala na odnos med žrtvijo in storilcem. Kot so mnogi namigovali, bi lahko šlo za seksualni odnos, ki se je končal s prelito krvjo. Zapisi so dokaze iskali predvsem v pričanju znancev, da so Tiča in Cakića že pred incidentom večkrat videli skupaj. Toda pojasnila o njunem druženju so lahko tudi drugačne narave. In tako je nastala tretja teorija, teorija o drogah. Njuno druženje so tako mnogi pripisali uživanju drog, z drugimi besedami, da naj bi bil Cakić Tičev »diler«. Smrt igralca pa naj bi bila posledica dolga oziroma izterjave.

SKRBNO NAČRTOVAN UMOR

Seveda so številni spletni komentatorji pustili tudi možnost za scenarij skrbno načrtovanega umora. Ob tem je še posebej zastrašujoče dejstvo, da je Cakić dolgo čakal in premleval, ali naj pokliče reševalce in policijo. Če bi jih poklical takoj po dogodku, bi namreč igralec še lahko ostal živ. A ker tega ni storil, vse skupaj spominja na prizore iz kriminalke, ko morilec hladnokrvno še zadnjič ošvrkne truplo v mlaki krvi in se odpravi novim žrtvam naproti.  

Facebook/Mladi zmaji
Cakić naj bi v Tujski legiji preživel dve leti. Od tod tudi tetovaža vrtnice na vratu.